Hirdetés
. Hirdetés

A hallgatók nem hallgatnak

|

Hallgatói információs rendszerekről szóló összeállításunkat (2008/36 lapszám) hallgatói véleményekkel is kiegészítjük.

Hirdetés

Nem lenne teljes a körkép, ha nem kapnának benne szót a felhasználók, akiknek napjait megszépítik, vagy éppen megkeserítik a fenti megoldások.

D. Márti, egyetemista, Károli Gáspár Református Egyetem: "A Neptun rendszert leginkább a tanév elején, augusztus végén használom a tantárgyfelvétel okán, illetve a vizsgaidőszak előtt a vizsgák felvétele során. Természetesen ezekben az időszakokban nem működik zökkenőmentesen a rendszer, általában fennakadásokat okoz a tömeges használat, így egy kicsit nehézkessé válik az online ügyintézés. Neptun-nyitáskor rendszerint a túlterheltség miatt lefagy a rendszer, ilyenkor órákig várni kell arra, míg sikerül bejutni és tárgyakat felvenni. Gyakran előfordul, hogy még ezután a "harc" után is "kidob" a Neptun, így lehet újra próbálkozni... Olykor kerülő útvonalakon közelítem meg a rendszert, vagyis egy másik kar weboldalán keresztül jelentkezem be, így néha hatékonyabb a próbálkozás. A vizsgafelvétel egy fokkal könnyebben megoldható, ilyenkor nincs olyan nagy tumultus.

Éppen pár hónapja újult meg a Neptun arculata, így most egy kicsit fiatalosabb, vidámabb képet fest, és a linkek struktúrája is megváltozott egy kicsit. Először furcsa és zavaró volt, hogy a főoldalon nem jelentek meg az üzenetek, de 1-2 hete változtattak ezen, így most már ugyanúgy elsőként láthatjuk az üzeneteinket. Ez nagyon fontos része az egyetemi-oktatói kommunikációnak, hiszen ezen a fórumon át üzennek nekünk többé-kevésbé a tanárok, a tanulmányi osztály és a tanszék is.

Év elején mindig a Neptunon keresztül kell beiratkoznunk, illetve adatokat egyeztetnünk. A szemeszter végén pedig a Tanulmányok/Leckekönyv menüpont alatt tudjuk nyomon követni, hogy milyen osztályzatot kaptunk egy-egy tantárgyból. Ezt folyamatosan ellenőriznünk és egyeztetnünk kell az indexünkkel. A tanulmányi átlagok kitöltése sajnos gyakran csúszni szokott, pedig ez alapján állapítják meg az ösztöndíj átlagokat, illetve támogatást. Ha ez az érték már látható az oldalon, akkor várhatjuk az ösztöndíjat a bankszámlánkra. Ehhez kapcsolódóan gyakran figyeljük, hogy a pénzügyek/ösztöndíjak, kifizetések menüpontba mikor írnak be valamit, mert ha ez megtörténik, akkor az már nagyon jót jelent.

Ami sajnos a mi Neptununkban abszolút nem működik, az az Órarend menüpont, pedig nagyon hasznos lenne, ha a felvett tárgyak automatikusan bekerülnének ide. Illetve azt is nagyon élveznénk, ha lenne itt egy olyan felület, ahova mindenki: tanár-diák feltölthetne hasznos anyagokat, jegyzeteket, információkat. Sajnos ez az egyetemi honlapról és a Neptunból is hiányzik."

P. Krisztián frissdiplomás: "A Neptun elég jól áttekinthető és egyértelmű a mindenféle iskolai feladatokkal kapcsolatban."

H. Andrea frissdiplomás: "Elég ambivalens érzelmeket táplálok a Neptunnal szemben. Egyrészt nagyon jól lehetett tájékozódni sok esetben az új hirdetésekről, felhívásokról. Másrészt a tantárgyak felvétele botrányos volt sok esetben. Volt, hogy egész éjszaka fent voltam, hogy fel tudjak venni tantárgyat, de a rendszer nem engedett be, s mikor sikerült, láttam, hogy betelt, mert a limitet elérte a tárgyra jelentkezők létszáma.

Olyan eset is volt, hogy vizsgára kellett volna jelentkezni - itt sem elhanyagolandó, hogy milyen időpontra veszi fel az ember- és a rendszer nem engedett be. Ez nem egyedül velem fordult elő, hanem sok évfolyamtársammal is, és ebből következik, hogy akkor mások- más szakokon, intézményben- is tapasztalhatták ugyanezt.

A fejlesztők ide vonatkozó véleménye a nyomtatott lapban olvasható.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.