Hirdetés
. Hirdetés

A hazai HP is egyesítette üzletágait

|

Egy részleg már a nyomtatás és a PC, az elbocsátások hazai mértéke még nem ismert.

Hirdetés

Korábban már hírt kaptunk arról, hogy a HP a cég szervezeti felépítésének átalakításával próbálja meg hatékonyabbá – vagy inkább olcsóbbá – tenni működését. Hivatalos közlemény ugyan nem jelent meg erről, de a partnerek már megtudhatták, hogy a HP Magyarország máris követi a nemzetközileg előírt mintát és összevonja a HP Képalkotás és Nyomtatási (IPG), valamint a Személyi Számítógép (PSG) üzletágakat, melyek eddig külön vezetéssel és csapattal működtek. 

 

A két egyesített részleg a következőkben a Nyomtatási és Személyi Számítógép Üzletág (Printing and Personal Systems – PPS) néven működik tovább. A magyarországi összevont szervezet élére az eddig a PSG üzletágat 2008 óta üzletágvezetõ és vezérigazgató-helyettesi beosztásban sikeresen irányító Takáts Kristóf került. A nagyvállalati informatikai megoldásokat kínáló új üzletág (HP Enterprise Group) vezetését Gonda Gábor veszi át Dr. Paál Pétertől, aki távozik az ügyvezetői igazgatói posztról is.

 

 

Az átalakítás kapcsán a cég a "hatékonyabb" működést emeli ki, ami biztosan igaz a vezetéssel kapcsolatos költségekre, de nem annyira értjük, hogy mitől tudnának jobban dolgozni az egyesített részlet munkatársai, ha az eddigieknél talán kétszerte több munkát is kell elvégezniük? Bizonyosan fájdalmas elbocsátásokkal járhat ugyanis a változás a munkatársak körében is. Az egyesítéssel globálisan 27 ezer embert és 3-3,5 milliárd dollárt takarít meg a cég, de hogy ehhez milyen mértékű leépítés társul itthon, arról egyelőre még nem kaptunk információt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.