Hirdetés
. Hirdetés

A hazai netezők 80 százaléka okostelefon-tulajdonos

|

Email, Facebook és a chat megy leginkább.

Hirdetés

Az internethasználó magyar lakosság több mint 80 százalékának van okostelefonja, és további közel 10 százalék tervezi, hogy a jövőben vásárol ilyet - derült ki a Huawei megbízásából készített kutatásból.

Hirdetés

Az online reprezentatív kutatást az Ipsos Zrt. készítette a 21 közép-, dél- és észak-európai országot magába foglaló régióban, így Magyarországon is. A kutatás során arra keresték a választ, hogy melyek a megkérdezettek okostelefon-vásárlási és használati szokásai, valamint mik a készülékekkel szemben támasztott legfontosabb igényeik, elvárásaik. A felmérést a 18 és 50 év közötti internethasználó lakosság körében végezték 2015 áprilisában.

A magyarok 68 százaléka minden nap internetezik okostelefonján. A leggyakoribb online tevékenység az e-mailezés (80 százalék), de a top 3 között van a közösségi média aktivitás (77 százalék), és az üzenetek küldése/fogadása (50 százalék) is. A megkérdezettek kevesebb mint a fele használja online zenehallgatásra (45 százalék) a készüléket, ugyanakkor napilapokat, folyóiratokat csak 34 százalékuk olvas rajta.

 

Itthon az okostelefont legkevésbé a chat szobák látogatására, filmek, sorozatok online megtekintésére, illetve interneten keresztül történő ételrendelésre használják. A válaszadók egynegyede legalább hetente egyszer, 39 százalékuk legalább havonta letölt applikációkat.

A felmérés szerint a készülék kiválasztásakor a válaszadók leginkább az akkumulátor teljesítményét, majd az árat és a telefon operációs rendszerét veszik figyelembe.

A kutatás rávilágított, hogy a szolgáltatóknak kiemelt szerepük van az okostelelefonok elterjedésében: az ilyen típusú készülékeket a megkérdezettek 65 százaléka mobilszolgáltatókhoz köthető csatornákon vásárolja. A megkérdezettek nagy többsége, közel 80 százaléka saját maga vásárolja az okostelefont privát használatra, és csak 3 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy saját maga vásárolja, de üzleti céllal. A hazai munkáltatóktól mindössze az egytizedük, ajándékba pedig 7 százalékuk kap ilyen készüléket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.