Hirdetés
. Hirdetés

A HD DVD - Blu-ray hibrid halála?

|

A 2007-es CES-en bejelentett, egyik oldalán HD DVD, a másikon Blu-ray Total HD lemezből valószínűleg nem lesz semmi.

Hirdetés

A 2007-es Consumer Electronics Show (CES) alkalmával jelentette be a Warner Home Entertainment Company a kéklézeres HD formátumok Kolombusz tojását, az ugyanazt a tartalmat HD DVD és Blu-ray formátumban is hordozó lemezt. Egy ideális világban a viccbéli nyuszika, akinél füstszűrős és füstszűrő nélküli cigaretta is volt, nem lett volna a róka és a farkas nehéztüzérségi pofonjainak áldozta, mint ahogy a két formátum is békésen megférne egy lemezen. Természetesen nem élünk ideális világban!

A jelenleg egyetlen stúdió, mely mindkét formátumot támogatja, a hivatalos álláspont szerint "szünetelteti a projektet". Az indoklás - fogalmazzunk így - meglehetősen nyakatekert. Jim Noonan, a Warner felelős alelnöke szerint "Ha csak a saját filmjeinkkel hoznánk forgalomba a Total HD-t, akkor nem nyújtanánk olyan megoldást a kereskedőknek, mint amilyet szándékunkban áll." Noonan még arra is hivatkozott, hogy az üzletekben egyszerűen nincs elég hely a polcokon még a Total HD formátumú lemezeknek is, a DVD, HD DVD és Blu-ray lemezek már így is túl sokat foglalnak el.

total_hd_disc.jpg
"Füstszűrőset, vagy nem füstszűrőset?" A Total HD a süllyesztőben végezheti

A hat nagy amerikai stúdióból három a Blu-ray-t, kettő a HD DVD-t támogatja és csak a Warner az, aki mindkét formátumot. Eredetileg a Paramount is azt tervezte, hogy mindkét szabványt támogatja majd, de a Toshiba és a HD DVD promóter csoport erőteljes lobbyzásának eredményeképp a HD DVD mellett döntött.

A fentiek fényében nagyon valószínűnek tartjuk, hogy a Total HD eltűnik a süllyesztőben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.