Hirdetés
. Hirdetés

A jackdugó meghalt -- de mi jön utána?

|

Az iPhone 7 Ligthningja után itt az új USB-C audioszabvány, ami szintén az öreg jack helyére pályázik.

Hirdetés

Az USB Implementers Forum (USB-IF) bejelentette, hogy elkészült az USB Type-C audiocsatlakozás szabványával. Aki utálta az iPhone 7's Lightning fejhallgató-csatlakozóját, ezt se fogja szeretni.

Az USB Audio Device Class 3.0 hivatalos nevet viselő specifikáció pontosan leírja az audió USB Type-C-n keresztüli működését. Az USB-IF azt reméli, hogy a specifikációt minden digitális audioalkalmazás, fejlhallgató, mobil- és játékeszköz, dokkoló, valamint VR-megoldás átveszi.

Az új audio specifikációval csökkenthető az eszközök fogyasztása, és a hagyományos jack aljzathoz képest némi hely is megtakarítható. Igaz, nem több egy milliméternél, de mobileszközöknél ez is számít.  Az újfajta aljzattal az USB-IF szerint a vízállóság is könnyebben megoldható.

A változás nem csak a mobilokat érinti. Az USB-IF az asztali PC-k és más olyan eszközök számára is ideális megoldásnak tartja az USB Type-C-t, amelyekre fejhallgatót vagy hangszórót csatlakoztathatunk. Nyilván időbe telik, mire a jack aljzat teljesen kikopik a használatból, de a visszaszámlálás megkezdődött.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.