Hirdetés
. Hirdetés

A kamikaze drónokhoz képest is pusztítóbb UAV-ot fejleszt a Lockheed

|

A Lockheed Martin a kamikaze drónok és a fejlettebb autonóm rendszerek keverékét fejleszti az amerikai légierő vadászgépei mellé.

Hirdetés

Az amerikai légierő vadászgépeinek támogatására a Lockheed Martin újfajta drónok és kifinomultabb autonóm rendszerek kombinációját fejleszti egyetlen megoldásba. A vállalat ezen projektjéért felelős, Skunk Works néven ismert részlegének alelnöke és vezérigazgatója július 11-én kijelentette, hogy az amerikai légierő akár már három éven belül repülhet az újfajta drónokkal. Ezek a tervek szerint jóval olcsóbbak lesznek, mint a szofisztikáltabb rendszerek, de pont emiatt gyorsabban tudják majd a leszállításokat teljesíteni.

Az amerikai légierő vezető tisztjei arra figyelmeztettek, hogy még ebben az évtizedben kitörhet a harc Kínával, és a Lockheed arra az esetre szeretné készenlétben tudni ezeket a speciális drónokat.

Hirdetés

Az ügynökség már évek óta dolgozik azon, hogy a drónokat autonómiával és mesterséges intelligenciával ruházza fel. Frank Kendall, a légierő minisztere gyakran kifejezte azon vágyát, hogy akár öt drónt is összeállítsanak vadászgépekkel.

Mivel az olyan régebbi repülőgépek, mint az F-16-os, kezdenek kikopni, Clark szerint ezeknek a személyzet nélküli rendszereknek a személyzet nélküli repülőgépekkel való párosítása segíthet a légierőnek fenntartani a harcképességét a következő évtizedben. A Lockheed elképzelései szerint ezek a drónok "elosztott osztagként" működnek, mindegyiküknek meghatározott, összehangolt feladatot kell ellátniuk, és támogatniuk kell a pilóta nélküli vadászgépet. A drónok lassabban vagy gyorsabban is mozoghatnak, mint az élen haladó vadászgép, az elképzelés akkor is érvényesül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.