Hirdetés
. Hirdetés

A képzési adminisztráció hegyének meghódítása

|

A MoodleMoot 2013 rendezvény kapcsán a vállalati képzésmenedzsment adminisztrációs feladatait támogató megoldásról beszélgettünk Szabó Istvánnal a CNW Zrt. e-learning szakértőjével.

Hirdetés

Nagy létszámú munkatárs folyamatos oktatása esetén a felnőttképzésre vonatkozó jogszabályok betartása hatalmas mennyiségű papírmunkát követel az oktatásszervezőktől, ezért mindezek arra sarkalták cégünket, hogy a felnőttképzési adminisztráció informatikai támogatására hatékony megoldást fejlesszünk. A MoodleMoot-on a fenti megoldást esettanulmányba foglalva szeretnénk betekintést nyújtani a Moodle vállalati alkalmazásának gyakorlatába.

 

Webes felületű és testre szabható alkalmazásunk segítséget nyújt a képzési alapadatok (tanfolyamok dátuma, díjak befizetése, vizsgák eredménye, tanúsítványok) nyilvántartásában, a hallgatók képzési pályájának nyomon követésében. Alkalmas a felnőttképzési szerződések, tanúsítványok nyilvántartására, haladási naplók, jelenléti ívek vezetésére, statisztikai jelentések elkészítésére. Különböző típusú képzési módszerek (e-learning, blended e-learning, tantermi oktatások) esetén egyaránt használható.

Az adott szervezetben használatos képzési dokumentációs csomag iratainak sablonná alakításával, és a sablonok hallgatói adatokkal való integrálásával a felnőttképzéshez tartozó szerződések, képzési megállapodások és kapcsolódó dokumentumok egyetlen gombnyomásra előállíthatók, nyomtathatók. Az adminisztráció hallgatói oldalra helyezésével – azaz a résztvevők által lebonyolított online jelentkezéssel, regisztrációval, adatfeltöltéssel – jelentősen csökkennek az oktatásszervezőre nehezedő terhek.

Az alkalmazás segítségével könnyedén követhető az egyes vizsgaidőpontok/tanfolyamok telítettsége, vizsgasorozatok esetén a hallgatók előrehaladása az oktatási anyagban. A tanfolyamok kiválasztása online képzési katalógusból történik, a hallgatói időbeosztást pedig e-órarend támogatja.

A szoftverben nyilvántartott elektronikus vagy papír alapú jelenléti ívek, haladási naplók, tanfolyami látogatási bizonyítványok naprakészen igazolják a tanfolyamok elvégzését. A kurzust követően a vizsgázó tanuló mind a sikeres, mind a sikertelen vizsgáról azonnal névre szóló, egyedi sorszámozású tanúsítványt, és hozzá kapcsolódó átvételi elismervényt kap. Mivel a rendszer kifinomult jogosultságkezeléssel rendelkezik, ezért a tananyagokhoz, személyes dokumentumokhoz való biztonságos hozzáférés is megoldott. A modul lehetőséget biztosít jelentések elkészítésére, amellyel mérhetővé válik a képzési folyamat hatékonysága, és egyúttal biztosítja a törvényi előírásoknak, és a vállalat belső szabályzatainak megfelelő statisztikák elkészítését.

Hirdetés

A rendezvényen egy magyarországi felnőttképzési központ adminisztrációjának támogatását mutatjuk be. A több éve bevezetett és megelégedéssel használt rendszerben zajlik az ügyfél egész éves oktatásainak teljes körű adminisztrációja. Az alkalmazással évente kb. 1000 tanuló, több mint 100 tanfolyam, és országosan 15 helyszín minden szervezési és adminisztrációs adatát kezelik.

Ezek az adatokhoz évente 10.000 oldalnyi dokumentum tartozik, amelyeknek a képzés megfelelő szakaszában a megfelelő helyszínen rendelkezésre kell állniuk. A megoldás teljes mértékben követi a jogszabály által előírt dokumentációs rendet és jelentésrendszert.

Természetesen a sikeres bevezetéshez szükséges a vállalati képzési folyamatok és igények alapos ismerete, megértése, valamint egy olyan szállító, aki kellő tapasztalattal rendelkezik a Moodle testre szabásában és programozásában és a vállalati igények leképezésében.

További információk: http://www.cnw.hu/e-learning

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.