Hirdetés
. Hirdetés

A koreai akkumulátor-óriások 35 milliárd dolláros terve, amellyel elkapnák Kínát

|

Dél-Korea az elektromos autók akkumulátorainak egyik legnagyobb gyártója a világon.

Hirdetés

Dél-Korea azt tervezi, hogy az évtized végéig 40,6 trillió won (35 milliárd dollár) összeget fektet be az elektromos járművek akkumulátoraiba, hogy biztosítsa helyét az ágazat egyik legnagyobb globális erejeként, és felvegye a versenyt a domináns Kínával és Japánnal.

Az LG Energy Solution, az SK Innovation és a Samsung SDI kulcsfontosságú szereplők lesznek, a kutatás-fejlesztésbe és az akkumulátorgyártásba történő beruházások ösztönzésében - közölte a szöuli kormány.

"A terv célja, hogy a vállalatok számára ösztönzőket nyújtsanak a beruházásokhoz és a kutatás-fejlesztéshez, hogy segítsék őket globális vezető szerep betöltéséban az akkumulátorok piacán. A kormány minden erőfeszítést meg fog tenni ennek az iparágnak a támogatására és fejlesztésére, amely az ország jövőbeli gazdaságának létfontosságú része lesz" - idézte a Bloomberg a közleményt.

Dél-Korea az elektromos autók akkumulátorainak egyik legnagyobb gyártója a világon. Az idei első öt hónapban a globális piac egyharmadát fedték le, de a vállalatok a tengerentúlon is igyekeznek bővíteni a létesítményeiket, hogy hozzájáruljanak az elektromos autók iránti növekvő kereslet kielégítéséhez. A dél-koreai termelési kapacitás a kormány szerint a 2016-os 59 GWh-ról 2020-ra csaknem megnégyszereződött, és 217 gigawattórára nőtt.

Hirdetés

A kínai Contemporary Amperex Technology azonban egyedül az akkumulátorok értékesítésének 31 százalékát adta idén májusig az SNE Research szerint. A piackutatócég arra számít, hogy a globális akkumulátorpiac forgalma a tavalyi 46 milliárd dollárról 2030-ra mintegy 352 milliárd dollárra nő.

Az LG Energy közleményben közölte, hogy 2030-ig 15,1 billió won beruházást tervez, ebből 9,7 billió won-t K+F-re költ. Dél-Koreában az akkumulátortechnológiával kapcsolatos képzésre új intézetet épít, amelynek befejezése 2023 januárjára várható. A vállalat azt is közölte, hogy több mint 180 trillió won értékű EV akkumulátor rendelésállománya van.

Moon Jae-in elnök kormánya közölte, hogy támogatni fogja a következő generációs termékeket, köztük szilárdtest-akkumulátorokat fejlesztő vállalatokat. Egy 80 milliárd won értékű alap segít a kis- és középvállalkozásoknak abban, hogy megerősítsék az akkumulátorgyártáshoz szükséges anyagok és alkatrészek szállítását. Az alaphoz a kormány, a pénzintézetek és a három akkumulátorgyártó fog hozzájárulni. Dél-Korea a használt akkumulátorokkal foglalkozó iparágának fejlesztését is tervezi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.