Hirdetés
. Hirdetés

A következő Windows 10-változat nagy durranásai

|

Bár sokan gondolják úgy, hogy a Microsoftnak előbb a most megjelent verzió hibáit kellene kijavítania, a szoftvergyártó óriás a foltozgatás mellett már az új kiadás fejlesztésére összpontosít.

Hirdetés

Nemrég jelent meg az operációs rendszer April 2018 Update nevű változata, azonban már gőzerővel folyik az ősszel esedékes következő nagy frissítés fejlesztése, s egyre több részlet derül ki ennek főbb újdonságairól.

Hirdetés

Az egyelőre csak Redstone 5 kódnéven emlegetett kiadás leginkább várt újítása a Sets szegélycímkés programösszevonási lehetőség, melynek révén egyetlen programablakba csoportosíthatjuk az együtt használni kívánt alkalmazásokat, csakúgy mint a böngészőablakok esetében a megnyitott weboldalakat. Nem csupán Universal Windows Platform (UWP), hanem hagyományos, win32-es programokkal (például a Jegyzettömbbel, a Fájlkezelővel és az Office-alkalmazásokkal) is megtehetjük ezt. A programokat egyszerű egérvontatással csoportosíthatjuk és rendezhetjük át, és a megszokott Alt-Tab billentyűkombinációt használhatjuk a programok és a csoportok közötti váltáshoz.

Egy további hasznos újdonság a Cloud Clipboard (felhős vágólap), amely két funkciót valósít meg: egyrészt lehetővé teszi a Ctrl-X kombináció használatakor több szövegkivágás tárolását, másrészt módot nyújt a szöveg- és képkivágások egy másik számítógépre való beillesztésére.

A Microsofttól származó információk szerint a felhasználók által egyik legjobban kért funkció a Fájlkezelő sötét témája volt, ezért a szoftvergyártó teljesíti ezt a kívánságot az őszi frissítésben.

Szintén jó hasznát vehetjük majd annak, hogy kereshető lesz a naptár tartalma, az új keresősornak köszönhetően gyorsan megtalálhatjuk, módosíthatjuk és törölhetjük azokat az eseményeket, amelyeknek nem emlékszünk a pontos időpontjára.

Egyre többen használnak vezeték nélküli, bluetooth-os egeret és más perifériát, így üdvözölni fogják a Gépház új funkcióját, amely - ha az eszköz támogatja azt - megmutatja a periféria akkujának töltöttségi szintjét.

És végül itt van az April 2018 Update változatban megjelent idővonal funkció kiterjesztése kapcsolódó androidos okostelefonokra és iPhone mobilokra. A Microsoft a jelen állás szerint nem garantálja, hogy ez a szolgáltatás biztosan benne lesz a Redstone 5 verzióban, de reménykedhetünk benne, hogy elkészülnek vele őszre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.