Hirdetés
. Hirdetés

A legmenőbb almás trükköt is nyúlja a Windows 10X

|

A dinamikus tapéta az új OS-sel debütál a Microsoft világában

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft készülő Windows 10X-e több olyan szolgáltatást nyújt, ami az asztali változatból egyelőre hiányzik. Ezek egyike a dinamikus tapéta.

A macOS-ben ez az egyik legnépszerűbb funkció, amely lehetővé teszi, hogy különböző szempontok (például napszak) alapján szabályozzuk az asztal háttérképének változásait.

A Windows 10X-ben állítólag pontosan ezt akarja megvalósítani a Microsoft. A dinamikus tapéta, amellyel a fejlesztő kísérletezik, egy hegyvidéki tájkép. Reggeli, délutáni, esti és éjszakai változat is van belőle, és a felhőzet is dinamikusan változik.

A megvalósuló rendszerben feltehetőleg idő- és hely alapján is szabályozhatjuk a képet, de a konkrétumok csak a Windows 10X megjelenésekor derülnek majd ki.

Érdekes kérdés az is, hogy alapból hány dinamikus tapétát kapunk. Az Apple macOS-e korlátozott választékot kínál, és sokan külső forrásból szerzik be a háttereket, vagy maguk barkácsolják össze őket. Igaz, ez utóbbihoz bizonyos fokú szakértelemre is szükség van.

A Windows 10X-et a Microsoft a kétképernyős eszközökhöz szánja, és várhatólag tavasszal véglegesíti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.