Hirdetés
. Hirdetés

A Lenovo nem aggódik a Surface miatt

|

A kínai gyártó vezérigazgatója szerint amíg az övék a legjobb hardver, nem sokat számít, hogy "egyel több vagy kevesebb" konkurens van-e a piacon. A Microsoft a júniusban jelentette be, hogy piacra dobja a Surface tabletet.

Hirdetés

Yang Yuanqing, a Lenovo CEO-ja
Yang Yuanqing, a Lenovo CEO-ja

A Lenovo vezérigazgatója nem aggódik a Microsoft Surface tabletjének piaci megjelenése miatt. Yang Yuanqing csütörtökön, egy a vállalatvezetés és a befektetők számára rendezett konferenciabeszélgetésen úgy fogalmazott, biztos benne, hogy cége jobb hardvert kínál, mint vetélytársai – köztük a nagy hatalmú Redmondi Óriás.

„Igaz, hogy szoftverben nagyon erősek, de nem hiszem, hogy ehhez hozzá tudnák tenni a világ legjobb hardverét. Márpedig a Lenovo képes erre - jelentette ki Yuanqing. - Persze nem tetszik az ötlet, hogy a Microsoft saját maga szolgáltassa a hardvert, de ha így is lesz, nem sokat számít, hogy egyel több vagy kevesebb konkurenssel kell-e versenyeznünk a piacon.”

Néhány hete az Acer vezérigazgatója másként nyilatkozott. A rivális PC-gyártó első embere ellenezte a Microsoft Surface táblagépének piacra dobását: érvelése szerint ez az egész piaci ökoszisztémára negatív hatást gyakorolhat.

A tegnap felröppent hírek szerint a Microsoft rendkívül olcsón, alig 199 dolláros áron forgalmazza majd a Surface-t. Ez az Engadget szakírója szerint még az eszköz előállításának költségeit sem fedezheti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.