Hirdetés
. Hirdetés

A lítium-ion akkumulátorokglobális piaca 2026-ra eléri a 82,5 milliárd dollárt

|

A lítium-kobalt-oxid (LCO) szegmens 2026-ra eléri az 5,8 milliárd dollárt.

Hirdetés

A Global Industry Analysts Inc. (GIA) piackutató vállalat új tanulmánya a "Lítium-ion (Li-ion) akkumulátorok - globális piaci pálya és elemzés" címmel jelent meg. A beszámoló új perspektívákat mutat be a COVID-19 után jelentősen átalakult piacon rejlő lehetőségekről és kihívásokról.

A globális lítium-ion (Li-ion vagy LiB) akkumulátorok piaca 2026-ra eléri a 82,5 milliárd dollárt

Egyre inkább divatba jönnek ezek a termékek a széles skáláján való felhasználási lehetőségeik miatt. Az okostelefonoktól és az okosóráktól kezdve az elektromos járművekig (EV-k) és az energiatároló rendszerekig számtalan helyen előfordulnak ma már. A Li-ion akkumulátorok 1991-es kereskedelmi forgalomba hozatala óta jelentős teljesítmény- és képességbeli javuláson mentek keresztül, így számos termékben nélkülözhetetlenné váltak.

Hirdetés

A növekvő használathoz hozzájárul az olyan újszerű tulajdonságokat hordozó akkumulátorok iránti fogyasztói igény, mint a nagy energiasűrűség, a hosszú élettartam, a kisebb súly és a környezetbarát technológia. A lítium-ion akkumulátorok a tisztán elektromos és a hibrid járművek piacán, valamint az energiatárolási alkalmazásokban is gyorsan terejednek.

A lítium-ion akkumulátorokat a jövő energiatárolójaként is pozícionálják, ami a nanotechnológia és az elektródok kialakításában alkalmazott fejlett kémiai eljárások fejlesztésének köszönhető. A lítium-ion akkumulátorok piacát az automatizálás iránti növekvő igény is felfelé hajtja, illetve különböző iparágakban az akkumulátorral működő anyagmozgató berendezések növekvő használata is a növekedés irányába befolyásolja.

A COVID-19 válság közepette a lítium-ion (Li-ion) akkumulátorok 2022-ben 48,9 milliárd dollárra becsült globális piaca az előrejelzések szerint 2026-ra eléri a 82,5 milliárd dollárt, az elemzési időszak alatt 13,3 százalékos CAGR-rel növekedve.

A lítium-nikkel-mangán-kobalt (NMC) piac, a jelentésben elemzett szegmensek egyike, az előrejelzések szerint 16 százalékos CAGR-rel fog növekedni, és az elemzési időszak végére eléri a 46,4 milliárd dollárt. A világjárvány és az általa kiváltott gazdasági válság üzleti hatásainak alapos elemzését követően a lítiumvas-foszfát (LFP) szegmens növekedését a következő 7 éves időszakra 11,5 százalékos CAGR-re teszik. Ez a szegmens jelenleg 26,6 százalékos részesedést tud magáénak a lítium-ionos (Li-ion) akkumulátorok globális piacán. Az elemzési időszakban a lítium-nikkel-mangán-kobalt (NMC) akkumulátorok piaca fog az előrejelzések szerint a leggyorsabban növekedni.

Az NMC akkumulátorok fő előnye a nagy energiasűrűség, miközben a nikkel, mangán és kobalt optimális arányának köszönhetően jó stabilitást nyújt. Továbbá előnyös az NMC akkumulátorok jó töltési és kisütési ciklusa is. Mindezek hozzájárulnak az NMC egyre szélesebb körű felhasználásához gépjárművekben, elektromos tárolóeszközökben, hordozható eszközökben és elektromos szerszámokban. Az NMC technológiát várhatóan az NCA és az LCO akkumulátorok helyettesítőjeként fogják felhasználmi a mobiltelefonokban, táblagépekben és notebookokban, könnyebb súlya és vékonyabb formája miatt. Az elektromos járművekben pedig az NMC magas szintű biztonságot teremt.

Az LFP akkumulátorok szegmense a becslések szerint az elkövetkező években tisztességes bevételi részesedést fog elérni. A biztonság és az élettartam szempontjából magas pontszámot elérő akkumulátorok várhatóan a hordozható és helyhez kötött eszközökben való növekvő felhasználás előnyeit élvezik majd, mivel kiváló terhelési áramok és fokozott tartósság jellemzik.

A lítium-kobalt-oxid (LCO) szegmens 2026-ra eléri az 5,8 milliárd dollárt

Az LCO-akkumulátor-technológiának egészséges bevételi részesedéses van. A lítium-nikkel-mangán-mangán-kobalt-akkumulátorok nagymértékű elterjedése miatt az elektromos szerszámokban, elektromos kerékpárokban és elektromos meghajtású vonatokban a kiváló energiasűrűség, a meghosszabbított élettartam és az alacsony költségek miatt nő a szerepük. Az LCO-akkumulátorok szegmense az előrejelzések szerint az ilyen megoldások meggyőző előnyeiből, többek között a fokozott teljesítményből, a nagy erőből és a kiváló kapacitásból fog profitálni. A globális lítium-kobalt-oxid (LCO) szegmensben az USA, Kanada, Japán, Kína és Európa fogja meghatározni a szegmensre becsült 3,6 százalékos CAGR-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.