Hirdetés
. Hirdetés

A magyar kormány jelenti a jövőt

|

Hazai fejlesztés lesz majd minden negyedik autóban a világon.

Hirdetés

Igazi nagyhatalom lett Magyarország a jövő kormányrendszereinek fejlesztésében: a liechtensteini központú, a világ autókba szerelt kormányoszlopainak negyedét adó ThyssenKrupp "Steering" üzleti egységhez tartozó budapesti kompetenciaközpont közel 300 mérnöke a világ egyik legjobb csapatának számít. A mérnökök olyan elektromos kormányrendszereket fejlesztenek, amelyek a hagyományos, folyamatosan energiát felvevő hidraulikus rendszer helyett elektromotoros rásegítést alkalmaznak. Ez a rendszer csak akkor fogyaszt energiát, ha a kormányt elforgatják, ezért alkalmazása autótípustól függően akár 0,3 literes üzemanyag-megtakarítást is jelenthet száz kilométerenként, másrészt olyan biztonsági és kényelmi funkciók elérését teszi lehetővé, mint az oldalszél-kompenzáció vagy a parkolási asszisztens; ráadásul megbízhatóbb a hagyományos kormányszervóknál.

Hirdetés

"Az elektromechanikus kormányrendszerek készítése során az értékláncon belül az összes folyamatot mi végezzük az öntéstől a megmunkáláson át az elektromechanikus kormányrendszerek komplex összeszereléséig. Az itt, Budapesten zajló szoftver- és hardverfejlesztés a siker kulcsfaktora ezen a területen. Ez adja ugyanis minden modell egyedi kormányzási érzetét, amelyet a vásárlói igények alapján alakítanak ki" - mutatott rá Dr. Karsten Kroos, a ThyssenKrupp AG Alkatrész-technológia üzletágának igazgatótanácsi elnöke.

"Az energiatakarékosság, valamint a szinte végtelen lehetőség a biztonsági és kényelmi funkciók ellátására egyértelműen mutatják, hogy az elektromos kormányrendszereké a jövő, és ennek fejlesztésében kulcsfontosságú a magyar kollégák közreműködése" - fogalmazott Marc de Bastos Eckstein, a ThyssenKrupp Presta Hungary ügyvezetője.

A magyar kompetenciaközpontban fejlesztik és tesztelik az elektromechanikus kormányrendszerek elektronikus vezérlőegységeit. A több lépcsős folyamat végén az integrált rendszereket funkcionálisan is teljesen letesztelik.

 

A kompetenciaközpont a világ vezető kormányoszlop-gyártójához, a ThyssenKrupp "Steering" üzleti egységéhez tartozik, és az elmúlt 15 évben folyamatosan bővült Magyarországon. A magas szintű tudást igénylő, nagy hozzáadott értéket adó fejlesztés az egyik legjobb típusú befektetés Magyarország számára, hiszen jellemzően hosszú távra szól és ugyanakkor hazai generációk egész sora számára biztosítja a világviszonylatban is egyedülálló, versenyképes tudás megszerzésének lehetőségét. A ThyssenKrupp magyarországi "Steering" vállalata különösen fontosnak tartja, hogy a megszerzett versenyelőny hosszútávon is megtartható legyen, ezért szorosan együttműködik a hazai felsőoktatási intézményekkel, és rendszeresen segíti a végzős hallgatókat például ipari gyakorlat megszerzésében is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.