Hirdetés
. Hirdetés

A Marson működik a becsületkassza

|

Az önkéntesen fizetendő jutalékot jobban szeretik az aukciós oldalak látogatói, mint a kötelező díjakat.

Hirdetés

A TeszVesz  és a Vatera látogatóinak egy része felháborodva fogadta márciusban a termékfeltöltési díjak bevezetését, úgy tűnik, önkéntes alapon azonban szívesen fizetnek a Boltamarson.com aukciós oldal eladói.

A tavasszal az ingyenesség mellett kiálló új szolgáltatás, a mára tízezres taglétszámmal és hétszáz millió forintnyi feltöltött árucikkel rendelkező Boltamarson.com aukciós oldal üzemeltetői már a kezdetekkor abban gondolkodtak, hogy a licitoldal működését becsületkassza bevezetésével fogják biztosítani. Az ötletet a különféle fórumokon erőteljes szkepticizmussal fogadták, azonban a becsületkassza első két hete minden várakozást felülmúló sikert hozott.

"Az önkéntes fizetési rendszert még csak két hete helyeztük üzembe, és máris az eladók több mint fele fizetett átlagosan 4% jutalékot. Beigazolódott a sejtésünk, hogy az emberek önként is hajlandóak fizetni olyan szolgáltatásért, ami nekik hasznos. Azt is tudják, hogy hozzájárulásukkal a rendszer fenntartását és további fejlődését segítik elő" - mondta Kátai Sándor, a Boltamarson.com vezető fejlesztője.

"A becsületkassza lényege, hogy a tagok előre beállítják, mennyit szeretnének fizetni a sikeres eladást követően. A rendszer annak ellenére sikeres, hogy nincs központi szabály, nincs külső kényszer. Mindenki csupán a saját vállalását teljesíti" - tette hozzá Kátai Sándor.

A 2009. március végén indult Boltamarson.com az elmúlt hónapokban azokat fejlesztéseket hajtotta végre, melyeket a hatékonyabb működés érdekében a látogatók javasoltak. A novemberben már 160 ezer látogatót fogadó oldal fejlesztői ezzel párhuzamosan november közepére készültek el a fizetést és számlázást teljes mértékben elektronikusan lekezelő becsületkassza funkció kifejlesztésével, mely nagyon kedvező fogadtatásra talált.

Az internetes közösségi szolgáltatások számos esetben bízzák felhasználóikra a fizetés lehetőségét, de úgy tűnik az aukciók estében jobb a fizetési hajlandóság, mint a fizetős zeneletöltés, vagy filmletöltés esetében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.