Hirdetés
. Hirdetés

A második félévben indul a Novell Pulse szolgáltatása

|

A Novell bejelentette, hogy elkészült vállalati közösségépítő és együttműködést segítő megoldásának bétaverziója. A BrainShare konferencia látogatói már élesben tesztelhetik a Pulse-t.

Hirdetés

A cég az idei év második felében tervezi piacra dobni a szoftvercsomagot, amelynek első tesztelői a BrainShare látogatói lehetnek. "A résztvevők a konferenciát követő néhány hetes periódusra korlátozott hozzáférést kapnak a Pulse bemutató rendszeréhez, amelybe öt legközelebbi kollégájukat is meghívhatják" - mondta el Ken Muir, a Novell kollaborációs üzletágának technológiai és stratégiai vezetője.

A Novell azért döntött a bétaverzió nyilvános tesztelése mellett, mert lehetőséget akar biztosítani a reménybeli felhasználók számára, hogy kipróbálhassák rendszert, és véleményükkel, visszajelzéseikkel segíthessék a Pulse kereskedelmi verziójának fejlesztését.

A Pulse lehetővé teszi a felhasználók számára a valós idejű közös dokumentumszerkesztést és kezelést, és a munkavállalói profilok létrehozását. A profilok segítségével a HR-vezetők folyamatosan nyomon követhetik a dolgozók szakmai előmenetelét, status update-ket és emlkézettetőket tehetnek közzé.

A Pulse egyik legfontosabb eleme egy univerzális inbox; de a fejlesztők az e-mail, az üzenő- és csetprogramok, valamint az közös dokumentumkezelés előnyeit egyesítő Google Wave alkalmazást is integrálták a rendszerbe.

Ahogy piaci vetélytársai - az IBM, a Microsoft, a Socialtext, a NewsGator, a Jive Software és mások - hasonló szoftvereit, úgy a Pulse-t is azzal a szándékkal fejlesztették ki, hogy az olyan népszerű webkettes megoldások nyújtotta lehetőségeket kiaknázva, mint a mikroblogok és a közösségi hálózatépítő oldalak, rugalmasan kezelhető virtuális vállalati munkafelületet hozzanak létre.

A Novell a tervek szerint az idei év második felétől SaaS és dobozos formában is elérhetővé teszi a Pulse-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.