Hirdetés
. Hirdetés

A mesterséges intelligencia új szintre emeli az autonóm drónok felügyeletét

|

A rendszerek így felhasználhatók arra is, hogy a turisták által gyakran látogatott területek felett járőrözzenek.

Hirdetés

A DJI Enterprise nemrégiben tartott rendezvényen a gyártó bemutatta a vadonatúj DJI M30 és M30T drónokat és a jozzájuk tartozó DJI Dockot. Ez egy autonóm dokkolóállomást az új eszközökhöz, amely olyan ember nélküli funkciókat kínál, amelyek elég megdöbbentőek ahhoz, hogy valami sci-fi-ből származónak gondolnánk.

A DJI Dock lényegében egy autonóm fel- és leszálló, valamint töltőállomás, amely teljesen automatikus, programozott repüléseket tesz lehetővé a DJI M30 sorozatú drónok számára. Az új rendszer azzal tágítja az automatizált küldetések horizontját, hogy azok távolról felügyelhetők. A beállítás után a teljesen feltöltött M30 drón a DJI Dockról a FlightHub 2-vel programozott automatikus küldetéseken vehet részt 7 km-es körzetben bárhol.

Hirdetés

Ezek a drónok nem olcsók, 10-15 ezer dollárba kerülnek modelltől függően. De különböző fejlett szolgáltatásokat nyújtanak, például lézeres távolságméréssel elvégzik a földrajzi címkézést egy adott helyszínen, majd az információkat továbbítják a földi fogadóállomásra.

A DJI Dock lényege, hogy ezek kihelyezhetők a terepre, és a drónok szükség szerint automatikusan elindulnak, hogy felmérjenek egy területet, például egy olajmezőt vagy egy nagy tereptárgyat, domborzatot. Ehhez adatokat és videóképeket gyűjtenek, majd megosztják azokat a repülési hubbal, amely távolról is működtethető.

Ezek a rendszerek felhasználhatók arra is, hogy a turisták által gyakran látogatott területek felett járőrözzenek, és segítsenek felderíteni a bajba jutott emberek tartózkodási helyét vagy az éppen fellángoló erdőtüzeket lokalizálják.

Az új autonóm drónok egy biztonságosabb világ és környezet szolgálói lehetnek. Segítségükkel állandóan szemmel tarthatók a természetvédelmi területek, a környezeti hatások, az extrém körülmények között vagy távoli helyeken működő berendezések, például távvezetékek.

Persze az autonóm drónok megjelenésével azt sem lehet kizárni, hogy Nagy Testvér rosszra használja őket. De ugyanez elmondható egy sor másik kevésbé feltűnő és fejlett technikáról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.