Hirdetés
. Hirdetés

A Micron csökkenti a memóriachipek gyártását

|

A Micron Technology közölte, hogy a piaci körülmények miatt csökkenti a chipszelet gyártását, mivel az iparág a kereslet lanyhulásával küzd.

Hirdetés

A vállalat közölte, hogy várakozásai szerint a két fő memóriachip-típus, a DRAM és a NAND flash számára készült ostyák legyártott mennyisége mintegy 20 százalékkal alacsonyabb lesz, mint a nemrég zárult negyedévben. A Micron közölte, hogy eközben a tőkeköltségek további csökkentésén dolgozik.

A társaság a 2023-as naptári évre vonatkozó kilátásai tovább gyengültek. Most arra számítanak, hogy a DRAM memóriachipek kínálatának növekedése jövőre visszaesik, a NAND flash chipek esetében pedig egyszámjegyű százalékos növekedést várható. "Továbbra is figyelemmel kísérjük az iparági feltételeket, és szükség esetén további kiigazításokat fogunk végrehajtani" - mondta Sanjay Mehrotra, a Micron vezérigazgatója.

A chipipar az elmúlt hónapokban a bővülő termelést ígérő kiáltásról a költségcsökkentésre váltott, mivel a vállalatok alkalmazkodtak a félvezetők iránti kereslet visszaeséséhez. Szeptemberben Mehrotra már arra figyelmeztetett, hogy "az események példátlan egybeesése befolyásolta az általános keresletet" - idézte a cégvezetőt a Wall Street Journal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.