Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft ?beolvasztja? a Live Labst

|

A Microsoft webes technológiákkal foglalkozó divíziójának szakemberei mostantól a Bing keresőmotor fejlesztői csapatát erősítik majd.

Hirdetés

A Microsoft weboldalán jelentette be, hogy Live Labs fejlesztői csapatát egyesíti a Bing keresőmotorját csiszolgató mérnöki különítménnyel. A Microsoft 2006 elején alapította meg a Live Labs-t, azzal a céllal, hogy különféle internet-alapú technológiák - köztük multimédiás keresők, a felhasználói élményt erősítő megoldások, megosztott számítókapacitást kínáló és adatbányász szolgáltatások - kifejlesztésével, saját piacán próbálja megszorítani a Google-t.

?Közel öt évnyi laborszerű működést követően, a Live Labs csapatát átirányították a Binghez, ahol a keresőmotorral kapcsolatos, konkrétabb fejlesztésekkel foglalkozunk majd - olvasható a Live Labs weboldalán publikált, rövid üzenetben. Rendkívüli várakozásokkal nézünk az új feladat elébe".

Gary Flake, a Live Labs alapítója és technikai igazgatója pénteken, a Twitteren jelentette be, hogy megválik a Microsofttól. Flake korábban a Yahoo kutató laborítóriumait koordinálta.

A Live Labs legismertebb projektjei között olyan megoldások szerepeltek, mint a Photosynth, amely fotósorozatok segítségével képes háromdimenziós terek vizuális modellezésére, és a Microsoft első iPhone-alkalmazása, a nagyméretű dokumentumok és képek kis kijelzőkön való megjelenítését lehetővé tévő Seadragon.

A Microsoft az elmúlt években a nehéz gazdasági helyzetre való hivatkozással, alaposan megnyirbálta a Live Labs költségvetését. 2009 áprilisában az induló stáb közel felét más szervezeti egységekhez irányították; a megmaradt szakemberek már jó ideje a keresőmegoldások tökéletesítésén dolgoznak.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.