Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft forradalmasítja az érintőképernyő-technológiát?

|

A Microsoft új, érintésérzékeny technológiája lehetővé teszi, hogy a képernyő felülete felhasználói igényeknek megfelelően újrakonfigurálja magát. A szakértők szerint a megoldás akár a hagyományos klaviatúrákat is feleslegessé teheti.

Hirdetés

Szakértők szerint a Microsoft egyik új, bejegyzés előtt álló szabadalma forradalmasíthatja az érintőképernyő-technológiát. A cég újítása lehetővé teszi, hogy a megjelenített tartalmakhoz hasonlóan, maga a képernyő is aktívan reagáljon a felhasználók kézmozdulataira.

A vállalat a múlt héten nyújtotta be Light-Induced Shape-Memory Polymer Display Screen nevű szabadalmát az Egyesült Államok illetékes szerveihez. A technológiai lényege, hogy a felhasználók érintésére kis, navigációs eszközökként funkcionáló dudorok és textúrák alakulnak ki a kijelző felületén. Így a képernyő akár olyan virtuális klaviatúrává is alakítható, amely a hagyományos perifériák használatához hasonló érzést kölcsönöz a felhasználóknak - olvasható a cég szabadalmi beadványában.

A kijelző felületének változásait egy ?topográfiailag változó réteg" teszi lehetővé; elkészítéséhez egy különleges ?formamemóriával" rendelkező polimert használtak, amelynek részecskéi ultraviola fény hatására képesek újrarendeződni.

A technológia feltalálói között Erez Kikin-Gil, a Microsoft egyik felhasználói élményfejlesztésekért felelős mérnökének neve is megtalálható. A technológiát várhatóan a Microsoft olyan, nagyméretű eszközeiben alkalmazzák majd, mint a Surface rendszerek, de iparág szakértői szerint a megoldás - legalábbis elviekben - a kisméretű mobilkészülékekben is felhasználható lehet.

?A technológia elterjedése feleslegessé tehetné a mobileszközök beépített billentyűzetét" - jelentette ki Patrick Baudisch, a Potsdami Egyetem interaktív kijelzők fejlesztésével foglalkozó kutatója a New Scientist magazinnak adott nyilatkozatában.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.