Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft irodájából a Google felhőjébe

|

A Cloud Connect modullal az Office alkalmazásokból közvetlenül a Google tárhelyére menthetünk.

Hirdetés

Nem egészen egy évvel ezelőtt röppentek fel elsőként azok a hírek, mely szerint a Google azon DocVerse felvásárlásán gondolkodik, amely a Microsoft Office beépülő moduljáról vált ismerté. Az akvizíció végül márciusban vált véglegessé, és az már a kezdeteknél sejteni lehetett, hogy a keresőcég a tulajdonába került technológiát egy kicsit átalakítja majd, hogy az közvetlenül a saját felhőjébe tudjon menteni.

 


A DocVerse anno...

Az ötlet a tegnapi napon valósággá vált, mikor a Google bejelentette a DocVerse alapokra épített ingyenes Cloud Connect megoldását, amely képes az Office alkalmazásokból közvetlenül a Google felhőjébe menteni. Így a Google Dokumentumok (Docs) felhasználói a végleges verzió megjelentése után bátran használhatják majd a jól ismert irodai programcsomagot úgy, hogy állományaikat a Google infrastruktúrájában tárolják.

"Az Office 2003, 2007 és 2010 felhasználói szinkronizálhatják az Office dokumentumaikat a Google felhőjébe, a nélkül hogy el kellene hagyniuk az irodai alkalmazásokat"- írta a bejelentés kapcsán Shan Sinha, a DocVerse alapítója és a Google termékmenedzsere. "Miután a fájlokat feltöltöttük, azokról automatikus másolat készül, valamint hozzájuk rendelődik egy egyedi URL, amellyel később bármely eszközről elérhetjük (akár mobiltelefonról is) azt a Google Dokumentumokon keresztül. Mivel a fájlok a felhőben tárolódnak, a felhasználók mindig a legfrissebb verzióhoz férhetnek hozzá" - tette hozzá később. A megoldás emellett képes verziókezelésre is, azaz mindarra, amire a Google Dokumentumok, csak nagy különbség, hogy mindezt a Microsoft irodai szoftvercsomagján belül kínálja.

 

 

 


...és a Google Cloud Connect

Utóbbi nagy előny, mivel a tapasztalatok alapján sok Docs felhasználó ragaszkodik az Office programcsomaghoz, ahelyett, hogy a Google böngészőben futtatható alkalmazásait használná. Azaz sok Google Apps előfizető párhuzamosan rendelkezik egy érvényes Microsoft Office licenccel is. A Cloud Connect mindezt biztosítja, így várhatóan nagy népszerűségnek örvend majd. Jelzés értékű például, hogy a beépülő modul limitált számú tesztpéldánya hamar elkelt.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.