Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft karácsonykor válaszol az iPodra

|

A Microsoft idén karácsonykor dobja piacra saját digitális zene- és videolejátszóját, melyet egyértelműen az Apple iPod elleni harc fegyvere lesz.

Hirdetés

A Reuters információi szerint a kis készülék képes lesz vezetéknélküli hálózaton keresztül is letölteni zenéket, videókat. A nagyobb zenei kiadók már mind tudnak a kütyüről, s velük együtt közösen egy, az iTunes-hoz hasonló digitális médialetöltő központot kíván létrehozni a Microsoft, amihez persze a rendszer alapjául szolgáló Windows Media Player 11-en kívül új kliensoldali szoftvert is kell majd fejlesztenie.

A cél, hogy az egész üzleti modellt a szoftveróriás irányítsa: a technológiától kezdve az eszközön át egészen a szolgáltatásokig és szoftverekig. Jelenleg az iPod és az iTunes a piacvezető ebben a szegmensben, a teljes piac 70 százaléka van az Apple kezében. A Microsoft - hasonlóan a konzolpiachoz - egy kicsit talán megint túl későn kapott észbe, de most ő is részesedni szeretne a tortából.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.