Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft meglepi a táblapiacot?

|

A pletykák szerint nagyon olcsó lesz a redmondiak táblagépe. Ha így lesz, akkor az OEM gyártóknak nehéz lesz felvenniük a versenyt.

Hirdetés

Az Engadget értesülései alapján mindössze 199 dollárba fog kerülni a Microsoft táblagépe. Az ár nem kis meglepetést okozott, mivel a Surface így pontosan annyiba fog kerülni, mint a Kindle Fire és a Google Nexus 7. Azt még nem lehet tudni, hogy az ár a két modell közül melyikre vonatkozik, ám gyanítható, hogy a Windows RT-s lesz az, amely 10,6 colos megjelenítővel, NVIDIA Tegra 3 processzorral,  32 GB-os SSD-vel lesz felszerelve. Egy ilyen konfiguráció nem hozható ki 199 dollárból, így ha a pletykák igaznak bizonyulnak, akkor az Amazonhoz és a Google-höz hasonlóan önköltségi ár alatt fogják azt árulni a redmondiak.

 



Ez nem csak az Amazont, a Google-t és az Apple-t hozhatja komoly versenyhelyzetbe, hanem a Microsoft OEM gyártóit is. Sőt a Computerworld emlékeztet arra, hogy mivel a redmondi cég állítólag 85 dolláros licence-díjat kér az új eszközökre installált Windows RT-kért az OEM cégektől, ezért a klasszikus gyártók nagyon nehezen tudnak majd lépést tartani a Surface táblákkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.