Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft megszabadít bennünket egy hatalmas kolonctól

|

Nemsokára teljesen jelszómentes lesz a Windows 10.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft azt tervezi, hogy teljesen kiirtja a Windows 10 PC-kből a jelszavakat, és a rendszer jövő tavaszi funkciófrissítése nagy lépést jelent majd ezen az úton.

Ha minden a tervek szerint halad, a Windows 10 eszközökön rövidesen jelszavak nélkül léphetünk be fiókjainkba. Az eszközök Windows Hello arcfelismerést, ujjlenyomat-leolvasást vagy PIN kódot használnak majd a belépéshez, a jelszavas lehetőség pedig eltűnik a bejelentkező képernyőről, ha az új, jelszómentes működési módot választjuk.

Miért harcol olyan elszántan a Microsoft a jelszavak ellen? Azért, mert nem biztonságosak. A felhasználók kényelmi okoktól szeretik minden webhelyen és személyes eszközön ugyanazt a jelszót használni, és bár számos kétfaktoros hitelesítési technika létezik, ezek használatára nehéz rávenni őket.

A jelszómentesség örömeiből az Azure Active Directory-n keresztül az üzleti felhasználók is részesülnek: a Microsoft a vállalkozásoknak is lehetővé fogja tenni, hogy a Windows Helló, vagy biztonsági kulcsok, illetve a hitelesítő app segítségével totálisan megszabaduljanak a jelszavaktól.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.