Hirdetés
. Hirdetés

A Microsofté lesz a RIM?

|

2012 első nagy durranása lehet a RIM felvásárlása. Az Amazon, valamint a Nokia és a Microsoft is a kérők között van.

Hirdetés

Az idei év nem úgy alakult, ahogy azt a RIM szerette volna. A táblagépük megbukott, ráadásul az okostelefonok piacán is visszaesett a részesedésük. Sajtóértesülései szerint így a gyengélkedő kanadai cég felett már megjelentek a héják. A Microsoft, a Nokia és az Amazon is szeretné házán belül tudni a Blackberry készülékek gyártóját.

 



A Reuters értesülései szerint például az Amazon már nyáron tárgyalásokat folytatott a RIM-mel egy lehetséges összeolvadásról, ám a megbeszélések nem jutottak el odáig, hogy Jeff Bezos cége ajánlatot tegyen. A hírügynökség "témában járta" informátorainak az elmondása alapján ráadásul még az sem biztos, hogy egyáltalán összegek valaha is szóba kerültek.

A Wall Street Journal ezzel párhuzamosan másik két kérőt nevesített meg. Információik szerint a Microsoft és a Nokia az elmúlt hónapokban körbeudvarolta a kanadai céget, így akár az is elképzelhető, hogy hamarosan a közös ajánlatukat is megteszik. Még akár úgy is, hogy a lap írása szerint eddig még csak informális tárgyalások folytak ez ügyben.

Jim Balsillie és Mike Lazaridis a RIM két ügyvezetője egyébként a legutóbbi pénzügyi jelentésük során úgy nyilatkoztak, hogy már több tényező is vizsgálnak, miként lehetne kihúzni a gödörből a céget. E során felmerült az operációs rendszerük külső partnereknek való licencelése is. Sőt elmondásuk szerint az új BlackBerry rendszer csak 2012 második felében érkezik majd, amely időpontig a szakértők szerint a kanadai cég biztosan kivár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.