Hirdetés
. Hirdetés

A Mikulás hozhat Windows-frissítéseket

|

Pehelysúlyú lesz a Microsoft patch-keddje. Csak az Office és a Forefront termékcsalád érintett.

Hirdetés

Az elmúlt hónapok bővelkedtek Windows javításokban. Szeptemberben például nyolc sérülékenységet orvosolt operációs rendszerében a Microsoft, míg a rekordot jelentő októberi patch-kedden összesen 13 rést foltoztak be a platformba. Úgy tűnik, hogy a karácsonyi szezonra kijavították a Windows operációs rendszerek legtöbb sérülékenységét, mivel a frissen kiadott közleményük alapján a novemberi patch-kedden egyetlen biztonsági frissítés sem érkezik majd a Windows operációs rendszerekhez.

 

 



Sőt az e havi - jövő hét kedden kiadandó - frissítések száma is igen csekély, mivel az előzetes közlemény alapján a redmondi szoftvercég mindössze három rést foltoz be termékeiben. Egy érkezik az Office irodai programcsomagjukhoz (a friss Mac-es verzió is érintett), valamint egy másik a PowerPoint 2002 és 2003, illetve a PowerPoint Viewer alkalmazásokhoz. A harmadik foltozás a Forefront Unified Access Gateway védelmi alkalmazást érinti. A novemberi közlemény a következőképpen épül fel:

- Közlemény 1: Kritikus (Távoli kódfuttatás) Office
- Közlemény 2: Fontos (Távoli kódfuttatás) PowerPoint
- Közlemény 3: Fontos (Jogosultságkezelés) Forefront Unified Access Gateway

Mint láthatjuk, a három sérülékenység közül kettő távoli kódfuttatásra alkalmas, amelynek kihasználásával a támadók átvehetik a felhasználó gépe felett az uralmat, annak tudta és beleegyezése nélkül. Ugyanakkor a biztonsági frissítések közül csak egyetlen kapott kritikus besorolást, míg a maradék kettő csupán fontos besorolást kapott.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.