Hirdetés
. Hirdetés

A Nokia nem hagyja magát Indiában

|

Hivatalos panasszal élt Indiában a Nokia, az ország adóhatósága által végrehajtott gyárlerohanás miatt.

Hirdetés

A finn cég szerint az adóhatóság akciói - többek között a chennai gyár lerohanása - “túlzottak és elfogadhatatlanok voltak, valamint nem állnak összhangban az indiai kormányzat normáival”.

nokia
nokia

Mint ismeretes, január elején az adóhatóság 20 fős akciócsoportja szállta meg a Nokia dél-indiai üzemét, mivel sejtéseik szerint a finnek leányvállalata nagyjából 121 milliárd forintnak megfelelő adó befizetéséről “feledkezett meg”.

A Nokia elmondása szerint együttműködött az adóhatósággal a január nyolcadikán indult vizsgálat során, de mindeddig nem kapott hivatalos információt az adókövetelésekről, csak a média által megszólaltatott névtelen hivatalnokok különböző számaival szembesültek.

A Nokiának 22 százalékos piaci részesedése van Indiában, a 9.000 alkalmazottat foglalkoztató chennai gyárat 2006-ban létesítették.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.