Hirdetés
. Hirdetés

A Norton már elektromos motorkerékpárokat fejleszt

|

A legendás brit motorkerékpárgyártó cég, a Norton Motorcycles kormányzati támogatással megkezdi az elektromos motorkerékpárok fejlesztését az Egyesült Királyságban.

Hirdetés

A brit motorkerékpár-márka a "Zero Emission Norton", azaz a társaság elektromos jármű (EV) műszaki képességeit fogja bővíteni. A projekt során a hagyományos Norton tervezési DNS-ét finomítják, hogy modern 'csavarokat', digitális megoldásokat és innovációkat tartalmazzon - áll a vállalat közleményében.

A Norton a mérnöki és tervezési tapasztalataira támaszkodva reméli, hogy a korábbi elektromos járművek esetében kiküszöbölheti a hatótávolság vagy a teljesítmény csökkenését, mivel az akkumulátor mérete és súlya korlátokat jelentett a jármű tervezői számára.

Hirdetés

Az Egyesült Királyáságban hatalmas hagyománya van a high-tech járműfejlesztésnek (nem véletlen, hogy a Forma 1-es istállók zömének székhelye is ott található). A vállalat olyan speciális projektpartnerekkel fog együttműködni, mint a Delta Cosworth, a HiSpeed Ltd, a Formaplex Technologies, az M&I Materials, az INDRA és a Warwicki Egyetem WMG tudományos műhelye.

E partnerekkel együtt a Norton célja olyan technológiák és termékek kifejlesztése, amelyek javítják az brit ellátási láncot az EV-technológia valamennyi kritikus alkatrésze esetében.

A projektben minden egyes partner speciális szerepet játszik majd. A Delta Cosworth tervezi az akkumulátorcsomagot, míg a HiSpeed Ltd. a motor és az inverter tervezésével és gyártásával foglalkozik. A Formaplex Technologies a precíziós kompozitok gyártása terén gyűjtött szakértelemet, az M&I Materials pedig speciális folyadékokkal támogatja a dielektromos hűtés alkalmazásait. Az Indra Renewable Technologies az otthoni töltési technológiára specializálódott, a WMG pedig az akkumulátortechnológia, a modellezés és a szerszámlánc-fejlesztés területén tevékenykedik.

A 30 hónapos projekt várhatóan számos munkahelyet teremt a gyártás és a kutatás-fejlesztés területén - közölte a Norton, de a meglévő személyzet képzettségét is növeli, hogy képes legyen az elektromos motorkerékpárok tervezésére. Robert Hentschel, a Norton Motorcycles vezérigazgatója elmondta, hogy a "mérföldkőnek számító" finanszírozás a márka villamosítási útjának kezdetét és a tízéves termékterv teljesítését jelenti.

"Világszínvonalú partnereinkkel együttműködve biztosak vagyunk abban, hogy a Zero Emission Norton projekt megszünteti a hagyományos és az elektromos motorkerékpár közötti jelenlegi vitát, és olyan EV termékeket hoz létre, amelyekre a motorosok vágynak. Olyan motorkerékpárokat, amelyekben a Norton kompromisszumok nélküli formatervezési DNS-e keveredik a versenyteljesítménnyel, a túrafilozófiával és a könnyű kezelhetőséggel" - mondta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.