Hirdetés
. Hirdetés

A Paramount a HD DVD mellett döntött

|

A Paramount felborította a Blu-ray és a HD DVD csatájára vonatkozó számításokat: a stúdió felhagy a Blu-ray lemezek kiadásával.

Hirdetés

Tegnap a Paramount és a DreamWorks is bejelentette, hogy az új generációs optikai adattárolók közül kizárólag HD DVD formátumot használja majd. Így a Paramount Pictures, DreamWorks Pictures, Paramount Vantage, MTV Films, Nickelodeon Movies filmjeit hagyományos DVD és HD DVD formátumban jelentetik majd meg.

Ami különösen érdekessé teszi a hírt, az az a tény, hogy a Paramount az elmúlt pár hónapban mind HD DVD, mind Blu-ray formátumban megjelentette filmjeit, pont azért, hogy felmérje a piacot. A cég szerint két előnye is van a HD DVD-nek. Egyrészt ezt a formátumot olcsóbb előállítani, másrészt a HD DVD-t fejlettebbnek, kiforrottabbnak, "piackész technológiának" tartják.

Hogy a döntés mennyire bölcs, vagy mennyire nem, azt majd a piac igazolja, de figyelemreméltó, hogy a DreamWorks a Spielberg filmekkel kivételt tesz. Ezek vagy mindkét formátumban megjelennek majd, vagy csak az egyikben, de ez az "egyik" nem feltétlenül a HD DVD.

2007 első felében több Blu-ray lemez kelt el, mint HD DVD, ráadásul jókora, kettő az egyhez arányú előnnyel. A múlthéten közzétett adatok szerint a vásárlók az év eleje óta 1,6 millió Blu-ray lemezt vásároltak, szemben a 795 000 HD DVD-vel. A formátumok tavalyi piacra dobása óta összesen 2,2 millió Blu-ray korong és 1,5 millió HD DVD talált gazdára. A versengés a lejátszók piacán is hasonlóan kiélezett. Itt kis előnnyel a Blu-ray vezet, köszönhetően a PlayStation3 népszerűségének.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.