Hirdetés
. Hirdetés

A Pentagon vizsgálja a közösségi hálózatok használatát

|

A Pentagon felülvizsgálja álláspontját a közösségi hálózatokkal kapcsolatban. Az amerikai tengerészgyalogság már meg is tiltotta tagjainak, hogy használják a Facebookot, a MySpace-t vagy például a Twittert.

Hirdetés

Augusztus 3-án az amerikai tengerészgyalogság (US Marine Corps) megtiltotta alkalmazottainak, hogy belső hálózatról használják az olyan közösségi hálózatokat, mint a Facebook, a MySpace és a Twitter. A parancs nem tiltja ezen hálózatok használatát munkaidőn kívül, otthoni számítógépekről. Az indoklás szerint a közösségi hálózatok "kifejezetten magas biztonsági kockázatot" jelentenek a hadsereg számára.

A CNN értesülései szerint az amerikai hatóságok most már a Pentagon egészére kiterjedően vizsgálják, hogy szükséges-e módosítani a működési szabályzatot a közösségi hálózatok terjedése miatt. A tervek szerint a jelentést szeptember végéig zárják le.

Idén februárban Peter Hoekstra szenátor, az amerikai képviselőház nemzetbiztonsági bizottságának tagja önkéntelenül is rámutatott a szóban forgó kockázatokra. Hoekstra titkos, be nem jelentett megbizatás miatt utazott Irakba. Mielőtt és miután leszállt, a Twitteren osztotta meg a világgal az eseményt, és ott tartozkodása alatt óránként számolt be a fejleményekről. Ezzel nem csupán magát sodorta veszélybe, hanem azokat is, akik a biztonságáért feleltek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.