Hirdetés
. Hirdetés

A Philips kivonulóban az LCD piacról

|

A holland cég eladott 13 százalékot az LG Philips vegyesvállalatban birtokolt részesedéséből.

Hirdetés

Az elektronikai eszközöket gyártó cégnek a tranzakció után 19,9 százaléka maradt az LG-vel közösen létrehozott, LCD kijelzőket gyártó vállalatban. A Philips már korábban bejelentette, hogy idén 20 százalék alá csökkenti a részesedését. Most 46,4 millió részvényt adott el, összesen 1,5 milliárd euro értékben. Az LG nagy erőkkel keres új partnert a vállalkozásba, de eddig még nem járt sikerrel.

A Financial Times szerint a Philips számára igen jó üzlet volt a részvények eladása: a tranzakció egy nappal azután történt, hogy az LG Philips három évre visszamenően a legnagyobb negyedéves profitot jelentette be. A holland cég egyébként fokozatosan kivonul az LCD piacról, és a továbbiakban az orvosi eszközök és a fogyasztói elektronikai cikkek gyártására koncentrál.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.