Hirdetés
. Hirdetés

A "processzor-gate" csúnyán betesz a Snapdragon 845 lapkának

|

A Qualcomm már dolgozik a javításokon, de lehet, hogy a lapka bemutatkozása csúszni fog a Samsung új mobiljaiban.

Hirdetés

Hirdetés

A Meltdown és Spectre sebezhetőségek nem csak az Intelt, az AMD-t és az ARM-et érintették érzékenyen, de hatásuk végiggyűrűzött a három gyártó lapkáin alapuló összes terméken, így a Qualcomm Snapdragon processzorain is.

A Qualcomm a napokban bejelentette, hogy dolgozik a biztonsági foltokon, de nem pontosította,  konkrétan mely lapkái érintettek az ügyben. Hivatalosan tehát nem tudni, hogy a Samsung Galaxy S9-ibe szánt Snapdragon 845-al kapcsolatban mi a helyzet, de  mivel ez a lapka  a Cortex-A75 technológiájára épül, és az ARM szerint ez a lapka a sebezhetők közé tartozik, jó eséllyel a Snapdragon 845-nek is szüksége lesz a foltokra.

 

Az ARM lapkáinak sebezhetősége a Snapdragon processzorokat is érinti.

Ez viszont előrevetíti annak árnyékát, hogy esetleg csúszik a lapka februárra, vagy márciusra tervezett bemutatkozása a Samsung új csúcsmobiljaiban.

A Snapdragon 845 ketyeg a Windows 10-et futtató új ARM eszközökben is, de ezek megjelenését eleve csak az év későbbi részére ígérték, úgyhogy premierjüket a sebezhetőségekkel kapcsolatos problémák aligha fogják késleltetni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.