Hirdetés
. Hirdetés

A Próféta meggyógyítja a programokat

|

Az MIT új rendszere tízszer több hibát korrigál, mint elődei, és tanulási képességei az emberei agyét utánozzák.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia (AI) térhódítása feltartóztathatatlan. Nem csak mobilokban, autókban találkozhatunk vele egyre sűrűbben, de a fejlesztők is jó hasznát veszi. Az MIT most egy olyan rendszert dolgozott ki, amely programokat javít.

A Prophetnek, vagyis Prófétának elkeresztelt rendszer tízszer több hibát korrigál, mint elődei. Öntanuló, vagyis a meglévő nyílt forráskódú javítások áttanulmányozása alapján építi fel tudásbázisát. A GitHub online programkönyvtárán tesztelték, ahol nyolc népszerű nyílt forráskódú szoftverben összesen 777 hibát javított ki: ott, ahol más javító algoritmusok 1-2 hibát fedeztek fel, ő 15-18-at is kiszúrt.

A korábbi hibajavító algoritmusok a hibás kódok szisztematikus módosításán alapultak, ez azonban sok időt vett igénybe. Az új rendszer is használja ezt a módszert, de előbb rangsorolja a lehetséges javításokat, és a legígéretesebbtől halad lefelé, amivel rengeteg tesztelési időt takarít meg.

A Prophet képességei önmagában is izgalmasak, de még lenyűgözőbb a távlat, amit megnyit, mert bebizonyítja, hogy a programok saját magukat és egymást is ki tudják javítani!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.