Hirdetés
. Hirdetés

A RIAA szerint sikerült megállítani a kalózkodást

|

Az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetségének (RIAA) elnöke szerint sikerült megfékezni az illegális zenei fájlcserélés terjedését.

Hirdetés

"A probléma még nem szünt meg, de úgy hisszük, a legális digitális letöltések rohamos növekedése megállítja majd az illegális fájlcserélés népszerűségének növekedését." - mondta a RIAA elnök-vezérigazgatója, Mitch Bainwol.

Ez igencsak optimista hozzáállás egy ilyen iparági képviselőtől, főleg annak fényében, hogy a Napster 1999-es megjelenése óta az audiólemezek eladásai 30%-ot estek. A RIAA talán azért ennyire optimista, mert ahány fájlcserélőt eddig be akart záratni, nagyrészt sikerrel meg is tette. Azonban egy megszűnésével két másik jelenik meg.

Egyes statisztikák szerint világszerte egy időben legalább tízmillió aktív felhasználó van jelen valamilyen fájlmegosztó hálózaton. Ez a szám egy évvel korábban 8,7 millió volt.

A Szövetség egyúttal arra is büszke, hogy amióta elkezdett agresszív módon fellépni az ilyen felhasználók és a szolgáltatás üzemeltetői ellen, összesen 18 ezer személyt pereltek be, amelyből 4500 bírósági ügy kerekedett, átlagosan egyenként négyezer dolláros pénzbírsággal végződve.

Mindeközben az album eladások tovább csökkennek. Idén nagyjából három százalékkal jobban, mint az előző évben. A legális letöltőközpontokon keresztül értékesített zenék mennyisége viszont 77%-ot emelkedett.

Több tartalomgyártó vállalat is felismerte már, hogy a BitTorrent technológiát nem megfékezni, hanem inkább kihasználni kell, ellene úgyse tehetnek már semmit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.