Hirdetés
. Hirdetés

A RoboCap robotpirula olyan gyógyszerek beadására használható, mint az inzulin

|

A forgó kupak segít a hatóanyagot tartalmazó rekesz erodálásában, amelynek tartalma fokozatosan kerül az emésztőrendszerbe.

Hirdetés

Sokféle robotot kifejlesztettek már azzal a céllal, hogy életeket mentsen, de a nagyméretű összetett szerkezeteket minden bizonnyal meg fogja előzni egy apró önálló tevékenységre képes kapszula, amelyet az MIT gyógyszerek beadására tervezett.

A RoboCap a jövőben valóban életeket menthet. Ez a robotpirula ugyanis képes átjutni a gyomor- és bélrendszer nyálkahártyáján, hogy beadhassa a nagy fehérjéket tartalmazó gyógyszereket, például az inzulint, és így teljesen kiválthassa a hagyományos injekciókat.

Hirdetés

Egyszerűen fogalmazva, ez a parányi robotot egy olyan burkolattal és forgó kupakkal szerelik fel, amely a vékonybélbe érve képes átjutni a nyálkahártyán, lehetővé téve, hogy a kapszula által szállított gyógyszerek bejussanak a bélben található sejtekbe. A RoboCap a vancomycin, egy antibiotikum peptid beadására is használható, amelyet jelenleg injekcióban kell beadni. A forgó kupak segít a hatóanyagot tartalmazó rekesz erodálásában, amelynek tartalma fokozatosan kerül az emésztőrendszerbe.

A nyálka kiszorításával maximalizálható a gyógyszer helyi területen belüli eloszlása, és fokozható a kis molekulák és makromolekulák felszívódása. A kutatók arra gondoltak, hogy ha át tudnának hatolni a nyálkán, akkor a hatóanyagot közvetlenül a hámra juttathatnák. Az elképzelés az, hogy az ember lenyelné ezt a kapszulát, amelynek a külső rétege feloldódna az emésztőrendszerben, felfedve mindezeket a képességeket, amelyek segítségével a RoboCap elkezdhet átfurakodni a nyálkán és elvégezheti a feladatát - mondta Giovanni Traverso, az MIT gépészmérnöki kának professzora a Techeblog szerint.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.