Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung a 3. generációs 4nm-es chipek tömeggyártását 2023 első felében megkezdi

|

Kérdés, mely vállalatok fogják kihasználni ezt a technológiát.

Hirdetés

A Samsung visszaszerezheti elveszített vásárlóinak egy részét azzal, hogy 2023 első felétől megkezdi a harmadik generációs 4 nm-es chipek tömeggyártását a legfrissebb jelentés szerint. A koreai óriás egyik legnagyobb problémája a jelek szerint a hozamráta növelése volt, és a rendelkezésre álló legfrissebb információk alapján úgy tűnik, hogy a vállalat megoldotta ezt az akadályt.

A Samsung a teljesítmény és az energiahatékonyság terén is javított, de a pletykák szerint a gyenge hozamok arra kényszerítették az ügyfeleket, például a Qualcommot, hogy a TSMC-re váltsanak.

Egy új, a Business Korea portálon megjelent beszámoló szerint a Samsung 4 nm-es eljárása a 2.3 generációs eljáráson alapul majd. Bár konkrét indulási ütemtervet nem említettek, a tömeggyártás várhatóan az év első felében kezdődhet meg. A jelentés megérkezésének köszönhetően megalapozott találgatásokba bocsátkozhatunk azzal kapcsolatban, hogy mely vállalatok fogják kihasználni ezt a technológiát. A Google, amely hosszú távú Samsung-ügyfélnek bizonyult, valószínűleg a Tensor G3 lapkákat a harmadik generációs 4 nm-es eljárásra tervezi majd.

Hirdetés

Azt nem tudni, hogy a Qualcomm és a MediaTek visszatér-e a koreai óriás öntödéjéhez. Tekintettel arra, hogy a közelgő Snapdragon 8 Gen 3 a pletykák szerint ugyanazon a TSMC 4 nm-es eljáráson készül majd, mint a Snapdragon 8 Gen 2, a Samsungnak lehetősége van arra, hogy bemutassa a saját node-ján végzett fejlesztéseket. A cégnek ugyanis állítólag voltak olyan termékei, amelyek beváltották a megnövekedett teljesítmény, az alacsonyabb energiafogyasztás és a kisebb die-terület ígéretét.

Ha a Samsungnak óriási gondjai lennének a hozam javításával, végül elveszítené legnagyobb ügyfelét, a Qualcommot a TSMC-vel szemben. De ezek a hozamok az iparági bennfentesek becslései szerint állítólag 60 százalékra javultak. A Samsung azonban még e javulással együtt is elmarad a TSMC mögött, amelynek 70-80 százalékos a hozamrátája.

Az Apple-ön kívül egyelőre egyetlen más ügyfél sem mutatott érdeklődést a TSMC 3 nm-es eljárása iránt, valószínűleg a csúcstechnológia használatáért fizetendő hatalmas felár miatt. Így a Samsung harmadik generációs 4 nm-es node-ján végzett finomítások új lehetőséget jelentenek, mivel sok ügyfél özönleni fog, hogy ezt működés közben lássa, így majd kiderül, hogy a vállalat milyen erőfeszítéseket tesz ennek kihasználására - írja a WCCF Tech.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.