Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung a gazdasági lassulás ellenére is nagy tervekkel vág neki 2023-nak

|

Elképesztő, hogy milyen mennyiséget akar szállítani csak tévékből!

Hirdetés

Újabb hírek szerint a világ egyik legnagyobb tévégyártója, a Samsung több mint 40 millió tévét szeretne szállítani 2023-ban. Ha az előrejelzés teljesül, azzal bebiztosítaná vezető helyét a tévépiacon. Bár a dél-koreai óriás úgy véli, hogy képes lesz elérni a 40 milliós határt, ez elég nagy kihívás mégis a következő negyedévekben várható gazdasági lassulás miatt.

A Samsungnak azonban a kedvezőtlen körülmények ellenére is optimistának kell lennie, hogy garantálni tudja vezető pozícióját az iparágban. A tervezett 40 millió TV-egységből mintegy 39 millió darab folyadékkristályos (LCD) lesz, és 1,5 millió darabot terveznek előállítani kvantumpontos OLED (QD-OLED) modellekből.

A Samsung nem fog piacra dobni fehér OLED (W-OLED) modelleket. Ezeket jelenleg csak az LG Display gyártja. A Samsung a CSOT, a HKC, az LG Display, a BOE és az AUO vállalatokra támaszkodik a televíziók LCD-paneljeinek gyártásában.

Hirdetés

A beszállítók közül a kínai CSOT (a TCL leányvállalata) lesz a Samsung számára a legfontosabb partner azzal, hogy mintegy 10 millió LCD-panelt szállít (a TheElec-en keresztül). A Samsung azért is támogatja jobban a CSOT-ot, mint a BOE-t, mert az utóbbival különféle marketingmegállapodások miatt vitában áll. Ráadásul a Samsung Display, a Samsung leányvállalata is birtokol részesedést a CSOT-ban, és korábban eladta szucsoui gyárát egy kínai partnernek. Mindezek miatt a CSOT mindenképpen előnyben van a többi beszállítóval szemben.

A BOE egy időben a Samsung második legnagyobb LCD- televíziópanel beszállítója volt. A folyamatban lévő vita és más okok miatt azonban a BOE pozíciója a Samsung beszállítói portfóliójában az utóbbi időben csökkent. Nemcsak a vita miatt, hanem az ellátási láncot érintő megfontolásokból is igyekszik a Samsung diverzifikálni LCD-beszállításait, azután, hogy a televíziós iparágat a világjárvány miatt súlyos csapás érte.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.