Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung a kvantumszámítógépeket is beveti, hogy hosszabban tudjunk telefonálni

|

A technológiai óriás az akkumulátorok fejlesztéséhez végez modellszámításokat az új technológiával.

Hirdetés

A mobilok akkumulátorának fejlesztésében már a legkisebb előrelépés is komoly versenyelőnyhöz juttathat egy gyártót, és a Samsung most a kvantumszámítógépeket is mozgósítja, hogy riválisai elé vágjon.  A dél-koreai óriáscég és az Imperial College London közös kutatása a Honeywell System Model H1-et használja arra, hogy kipuhatolja a kvantumtechnológia akkumulátor-fejlesztési lehetőségeit. A platform olyan bonyolult algoritmusokat fog végigszámolni, amelyekkel a hagyományos számítógépek nehezen boldogulnának.

Hirdetés

A System Model H1-gyel végzett első kísérlet egy interaktív spinmodel dinamikáit szimulálta. Természetesen még sok munka kell ahhoz, hogy a Samsung és partnereinek kvantumszámítási eredményei beépülhessenek az akkumulátorok fejlesztésébe. Valójában egy korai kísérletről van szó, hasonló ahhoz, amilyet a BMW és más iparági óriások végeznek a maguk területén a kvantumszámítógépekkel, és még az is megeshet, hogy az egésznek nagyobb a füstje, mint a lángja.

A Honeywell kvantumszámítógépe

Ugyanakkor, ha a Samsung kísérlete sikeres lesz, ez kettős haszonnal kecsegtet: egyrészt egy újabb területen bizonyosodik be a kvantumszámítógépek alkalmazhatósága, másrészt - és felhasználói szempontból ez a fontosabb - hozzájárulhat a mainál jóval hosszabb működési idejű akkumulátorok kifejlesztéséhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.