Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung beperelte az LG-t

|

A dél-koreai gyártó 1,87 millió dolláros kártérítést vár az LG Displaytől, és egyes termékeik forgalmazását is betiltatná. Állításuk szerint a konkurens vállalat szakemberei egyszerűen „lemásolták” az általuk kifejlesztett LCD-technológiákat.

Hirdetés

A dél-koreai Samsung Display a múlt héten pert indított egyik legnagyobb belföldi riválisa, az LG Display ellen; állításuk szerint megsértették az általuk kifejlesztett Liquid Crystal Display (LCD) technológiák bejegyzett szabadalmait.

A The Korea Times szerdán megjelent beszámolója szerint a Samsung a Szöuli Központi Kerületi Bíróságon kezdeményezte hét, az LG által bejegyzett szabadalom érvénytelenítését. Állításuk szerint a kérdéses szabadalmak benyújtói egész egyszerűen lemásolták a Samsung plane-to-line (PLS) kapcsolási technológiáját.

 

A kereset szerint az LG engedély nélkül változtatott a PLS-technológián, „megoldásukat” AH-IPS-nek nevezték el. A Samsung 1997 novemberében szabadalmaztatta a saját technológiáját.

„Szeretnénk elérni az LG Display és az LG Electronics mindazon termékeinek betiltását, amelyekben megtalálhatók a kérdéses technológiák” - nyilatkozták a Samsung illetékesei, hozzátéve, hogy kétmilliárd wonos (1,87 millió dolláros) kártérítés megfizetését várják az LG-től.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.