Hirdetés
. Hirdetés

A Samsung már áprilisban jelentkezik Blu-ray lejátszóval

|

Épp tegnap számoltunk be arról, hogy a HD-DVD lejátszók akár három hónappal is megelőzhetik a konkurens Blu-ray lejátszók piaci bevezetését, így azok csak nyár elején debütálhatnának. Ennek ellenére a Samsung már áprilisban jelentkezni kíván ilyen készülékkel.

Hirdetés

Ha ez valóban bekövetkezik, a HD-DVD támogatóinak álmatlan éjszakái lehetnek. A Toshiba bejelentése szerint leghamarabb márciusban dob piacra HD-DVD lejátszókat, melyet a többi gyártó néhány hónapos késéssel tud csak követni. A Blu-ray így már szinte csak az ára miatt indul egy kicsit hátrányban, mivel jóval bonyolultabb formátum a vetélytársánál, ám fejlettebb is.

A BD-P1000 típusú készülék ezer dolláros áron lesz kapható, a HDMI csatolófelületen keresztül akár 720 vagy 1080 soros jelet is képes küldeni a kijelző felé, attól függően, hogy az progresszív, vagy váltott soros. A Toshiba első készülékei is ugyanilyen specifikációval rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy egyelőre egyik formátum támogatói sem képesek progresszív módban 1080 soros felbontású képet létrehozni. Jelenleg ezt tekintik a legjobb képminőségnek.

Jim Sanduski, a Samsung amerikai részlegének marketing vezetője szerint meg kellett hozniuk ezt a döntést annak érdekében, hogy korábban léphessenek piacra. A jobb képminőséget produkáló modellek sem fognak sokat késlekedni. Az első ilyen készülék a Pioneertól érkezik majd év közepén, ára pedig 1800 dollár lesz.

A Samsung áprilisi termékbemutatója még nem teljesen biztos. Késést okozhat a Java támogatás véglegesítése. Ez azonban már nem rajtuk múlik. A jelenlegi információk szerint március végére fejezhetik be a szabványosítást, ezért az első Blu-ray lejátszók remélhetőleg legkésőbb április végén már a boltokban lehetnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.