Hirdetés
. Hirdetés

A Seagate a HDD-piac tetejére sodródott az árral

|

A Seagate vezeti a globális merevlemez piacot a tavalyi utolsó negyedévben értékesített 46,9 millió darabbal az IHS iSuppli adatai szerint.

Hirdetés

A merevlemezek értékesítése annak ellenére jól haladt tavaly év végén, hogy a thaiföldi árvíz igen nagy kért tett a gyártókapacitásokban. A piacvezető hatalmas előnnyel a Seagate, hiszen 46,9 millió darab HDD-t adott el a tavalyi utolsó negyedévben, míg a második helyen álló Western Digital csak 28,5 milliót. A piac további sorrendje Toshiba, Hitachi és Samsung.

Habár a Segate 29-ről 38 százalékra növelte piaci részesedését, de e siker értékéből sokat elvesz, hogy a merevlemez piac (legalább is az IHS előrejelzése szerint) az idei harmadik negyedévig nem fog stabilizálódni sem a kiszállított mennyiséget, sem a bevételeket illetően. A Coughlin Associates szaktanácsadó cég szerint még ennél is rosszabb a helyzet, és a piac csak 2014-ben fog konszolidálódni.

A Seagate jelenlegi piaci vezető helyét tulajdonképpen a vakszerencsének köszönheti. Thaiföldi üzeme ugyanis magasabb fekvésű volt, így az árvíz nem érintette. Nem így a konkurensek üzemeit, amelyek a tavaly októberi áradásban víz alá kerültek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.