Hirdetés
. Hirdetés

A Softbank felvásárolhatja a Sprintet

|

A hírek szerint japán harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója, a Softbank kivetette a hálóját az amerikai Sprintre. A cég állítólag harmincmilliárd dollárt ajánlott az amerikai vállalatért.

Hirdetés

A Nikkei csütörtökön megjelent cikke szerint a japán Softbank felvásárlási ajánlatot tett az Egyesült Államok harmadik legnagyobb mobilszolgáltatójára, a Sprintre. A hírek szerint a szolgáltató harmincmilliárd dollárt ajánlott a cég teljes részvényállományáért: az üzlet, ha valóban létrejön, a japán gazdaság történetének eddigi legnagyobb külföldi akvizíciója lehet. A Nikkei értesüléseit a Kyodo hírügynökség is megerősítette.

A Softbank egyelőre tagadja, hogy a Sprint felvásárlását fontolgatná. „A SoftBankkal és a Sprint Nextel Corporationnel kapcsolatban megjelent történet spekulációkra épül. Semmit sem jelentettünk be. Nem kommentáljuk a spekulációkat” - írta közleményében a vállalat.

A Softbank az elmúlt években igen agresszív terjeszkedési politikát folytatott: jelentős összegeket fektetett be Japánban és Ázsia több országában is. A cég e hónapban jelentette be, hogy hálózatának további bővítése céljából kétmilliárd dollárért felvásárolja egyik belföldi konkurensét, az eAccess-t.

Eközben az Egyesült Államok mobilpiacán konszolidációs hullám tombol. A Deutsche Telekomm amerikai leányvállalata, a T-Mobile USA néhány hete jelentette be, hogy 1,5 milliárd dollárért és 26 százalékos részesedésért felvásárolná a helyi versenytárás MetroPCS Communicationst. A cég iránt a Wall Street Journal értesülési szerint a Sprint Nextel is érdeklődik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.