Hirdetés
. Hirdetés

A SoftBank vezérigazgatója stratégiai szövetséget akar a Samsung és az ARM között

|

A jelek szerint várhatóan idén októberben látogat el Szöulba.

Hirdetés

A Samsung és az SK Hynix is szerette volna felvásárolni az ARM brit chiptervező céget. A Samsung a trösztellenes problémák és a megnövekedett felvásárlási ár miatt azonban kiszállhat ebből a versenyből. A legfrissebb jelentés most arra utal, hogy a SoftBank vezérigazgatója, Masayoshi Son stratégiai szövetségre törekszik a SoftBank tulajdonában lévő ARM és a Samsung között.

A Business Korea jelentése szerint Masayoshi Son szeptember 21-én egy nyilatkozatban azt mondta: "Szándékomban áll Koreába látogatni. Alig várom, hogy három év után először ellátogassak Koreába. Szeretnék tárgyalni a Samsunggal egy stratégiai szövetségről az ARM-mel." A jelek szerint várhatóan idén októberben látogat el Szöulba. A SoftBank nem közölt további részleteket ezzel a látogatással kapcsolatban, illetve arról, hogy a stratégiai szövetség mit foglalna magában.

Egy konzorciumi modell, amelyben több vállalat fektetne be az ARM-be, nagyszerű lenne az ökoszisztéma számára - írja a sammobile.com.

Hirdetés

Az ARM egy olyan chiptervező vállalat, amelynek IP-je az okostelefonok chipjeinek több mint 90 százalékát hajtja az iparágban világszerte. A SoftBank 2016-ban 32 milliárd dollárért vásárolta meg az ARM-et, 75 százalékos részesedést szerezve a vállalatban, a fennmaradó 25 százalék a csoport Vision Fundjának tulajdonában van. A Samsung előtt az Nvidia amerikai szoftver- és chiptervező vállalat volt próbálta meg felvásárolni az ARM-et 2020-ban. A tranzakció azonban 2022 februárjában meghiúsult a szabályozási akadályok és trösztellenes problémák miatt.

Iparági forrásokból kiderül, hogy Son az ARM közvetlen felvásárlása helyett a Samsungnak tőkebefektetést javasolhat. A SoftBank az ARM tőzsdei bevezetésére törekszik a New York-i tőzsdén 2023 márciusának végéig. A brit kormány azonban, azt szeretné, ha a SoftBank a londoni tőzsdén vezetné be az ARM-et, hiszen a cég székhelye az Egyesült Királyságban, Cambridge-ben van. Az eddigi felvásárlási kísérletek mellett egy olyan konzorciumi modellről is érkeztek hírek, amelyben több vállalat egy csoportként fektetne tőkét az ARM-be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.