Hirdetés
. Hirdetés

A Sony is belép a netbookpiacra

|

A Sony új modellt dob be a netbookok piacára, ami teljesen érdektelen lenne, ha nem rendelkezne valami egyedi vonással a piac uniformizált gépeihez képest.

Hirdetés

A Sony ma jelentette be, hogy 60 ezer jen (630 dollár) körüli áron Vaio netbookot dob piacra még augusztusban. A piacon kapható gépek gyártói kénytelen-kelletlen a Microsoft és az Intel megkötéseihez alkalmazkodnak - máskülönben a szoftveróriástól nem kapják meg alacsony áron az operációs rendszer licenceit, illetve a chipgyártótól az Atom processzort és a hozzá tartozó lapkakészletet -, ezért a netbookok között nagyítóval kell keresni az eltérést a CPU vagy a kijelző méretének és felbontásának tekintetében. Jobbára egyedi műszaki megoldásokkal fogunk találkozni, mintsem 10 hüvelyk feletti kijelzővel, vagy más, erősebb processzorral, mint az Intel Atom sorozatának darabjai.

Éppen ezért nem is meglepő, hogy a Sony VAIO W gépe is Intel Atomra épül, 1 gigabájtos memóriája lesz, és Windows XP-fut majd rajta. Megkockáztatjuk, hogy a megjelenése sem különbözik majd igazán a konkurensekétől. Viszont a kijelző felbontásában valami újat kínálnak a japánok: a legtöbb 10 hüvelyk körüli méretű kijelző - az új Vaiót is ilyen LCD panellel szerelik - jellemző felbontása a 1024×600 képpont, ezzel szemben a Sony 1366×768 pixel felbontású megjelenítővel kínálja majd a gépet.

Tajvani források azt is tudni vélték, hogy a gépet a Foxconn gyártja majd a Sonynak, de ezt az értesülést később cáfolták - a cég csak egyes részegységeket szállít majd a Vaio netbookhoz.

 


 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.