Hirdetés
. Hirdetés

A Sony ragaszkodik a szórakoztatóiparhoz

|

Sem a Sony Picturest, sem a Sony Musicot nem akarják leépíteni.

Hirdetés

Nem is olyan régen még arra próbálták többen is ösztönözni a Sonyt, hogy mindenképpen válassza külön az anyacégtől a Sony Picturest és a Sony Musicot. Ennek keretében persze valamennyit el is kellett volna belőlük adnia, legalább olyan 20 százalék környékén. 

Hirdetés

Az ötlet azért született meg (főként a Third Point ügyvezetőjének hála), hogy a Sony ilyen módon több pénzhez jusson, és meg tudja erősíteni a továbbra is bajban lévő elektronikai termékekkel foglalkozó divízióját. A Sony igazgatótanácsa fontolóra vette az ötletet, és az elemzők is támogatták az elképzelést. 

A Sony végül úgy döntött, jobban szeretné, ha 100 százalékban az ő tulajdona maradna a Sony Pictures és a Sony Music is. A döntést követően egyébként a cég részvényei 5 százalékot estek, ami lehetősen soknak tekinthető. A Sony ennek ellenére optimista a kilátásait illetően, és bízik benne, hogy más módon is tud pénzt szerezni. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.