Hirdetés
. Hirdetés

A Sony vesztesége nő és a kilátásai is romlanak

|

Az idei második negyedévben a Sony vesztesége tovább növekedett, miközben az egész éves bevételi kilátásai romlottak a LCD-kijelzős televíziók és a videojáték-gépek eladásainak visszaesése miatt.

Hirdetés

A Sony 24,6 milliárd jen (316 millió dollár) negyedéves veszteséget jelentett be. Tavaly ilyenkor 15,5 milliárd jen volt a veszteség. Az értékesítés összességében ugyanakkor 1,4 százalékkal 1,52 billió jenre (19,4 milliárd dollárra) nőtt a kamerák, professzionális rádiózási termékek és mobiltelefonok jó piaci szereplésének köszönhetően.

A tokiói központú elektronikai gigász a 2013 márciusáig tartó üzleti évben 20 milliárd jen (256 millió dollár) profitra számít, szemben a tavalyi 30 milliárd jennel. A visszaesést a devizaárfolyamok bizonytalanságával és globális kereslet hullámzásával magyarázták hivatalosan.

A cégnél az idei második negyedév legnagyobb nehézségének az erős jent nevezték, amely erodálta az exportbevételeiket, illetve le kellett nyelniük, hogy a LCD-kijelzős tévék és a videojáték-gépek eladásai visszaestek.

A Sony 456,6 milliárd jen veszteséget könyvelt el a legutóbbi üzleti évben. Az volt a negyedik év sorozatban, amikor mínuszban zártak, és az volt 66 éve a legnagyobb veszteségük. Ehhez nagyban hozzájárult az előző év elején pusztító földrengés és cunami következtében lelassuló japán gazdaság, és a termelés időszakos fennakadása.

Áprilisban Kazuo Hirai kapta meg az elnöki kinevezést, azzal a nem titkolt feladattal, hogy a további visszaesést megakadályozza. Az elnök be is jelentette, hogy 10 ezer munkahelyet megszüntetnek, ami a globális létszám 6 százalékát jelenti. Arra számítanak, hogy ezzel a fogyókúrával 2014 márciusára visszatérnek a profitot hozó gazdálkodási szintre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.