Hirdetés
. Hirdetés

A sötét oldal apostola

|

A mélyfekete árnyalat képernyőre varázslásával, méretével és takarékos működésével hívja fel magára a figyelmet a Samsung új HD LCD készüléke.

Hirdetés

Az új, 70 hüvelykes (178 cm) tévét a Samsung Electronics képjavító technológiáival vértezték fel, a hagyományos, hideg katódos fluoreszcens lámpa (CCFL) változat helyett fénykibocsátó diódás (LED-es) háttérvilágítást alkalmaz. A cég fejlesztette "Local Dimming" technológia lehetővé teszi a LED-es háttérvilágítás kikapcsolását a sötét képterületeken, ami 500 000:1 dinamikus kontrasztarányt eredményez, miközben a fogyasztás 50 százalékkal csökken - ígéri a gyártó.

A hagyományos, oszlopformájú CCFL háttérvilágítást olyan LED-es háttérvilágítás váltja fel, amely több száz fényforrásból áll. A képernyőn látható kép megvilágított részei maximális fényerejűre vehetők, míg a képernyő sötét részein a fény teljesen kikapcsolható. Az eredmény: kiemelkedő kontrasztarány. Az energiafogyasztást a sötét területeken kevésbé szükséges fényerő csökkentésével érik el.

A LED-es letapogatása megszünteti a nagyképernyős LCD tévékkel általában együtt járó villogást és szellemképet. A LED-ek kikapcsolása gyorsan, sorban történik, ami tökéletesen kiküszöböli ezeket a jelenségeket.

70inch.jpg

"Büszke vagyok, hogy bemutathatom a 178 cm-es, full HD LCD tévénket, amelyben az újszerű "Local Dimming" technológiát alkalmaztuk" - mondta JongWoo Park, a Samsung Electronics Digitális Média üzletágának elnöke. "Cégünk a teljes HD-s és nagyképernyős LCD készülékek kínálatának bővítésével tovább kívánja erősíteni vezető szerepét az LCD tévék piacán."

A Samsung tervei szerint a termék 2007 második felében kerül világszerte forgalomba. Magyarországi kiskereskedelmi ára egyelőre nem ismert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.