Hirdetés
. Hirdetés

A tabletek romba döntik a PC-ipart

|

A Gartner 10,6 százalékos visszaesést jósol a PC-piac számára, amelynek az okai a tabletek.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a PC-s piacot soha többé nem emlegetik majd pozitív jelzőkkel, vagy tekintenek rá lehetőségként. A Gartner szerint a teljes szektor 10,6 százalékos visszaesésre számíthat az idei évben, ami az eladásokat illeti. Ez 305 millió PC-t jelent 2013-ra, a tavalyi 341 millióval szemben. Jövőre további csökkenésre lehet számítani, a jelenlegi előrejelzések szerint 289 milliós eladás mellett. 

A visszaesések legfőbb okai a tabletek, ugyanis többen vesznek ilyen gépeket, mint valaha. Tavalyhoz képest a tabletek eladásai 67,9 százalékkal emelkedtek, 120 millióról 201 millióra. Ez a jövő évre a jelenlegi trend szerint 276 millióra nő. Bár tavaly a PC-k még jókora fölényben voltak, a harc 2014-re kiegyenlítődik, és a legtöbb elemző szerint a kocka 2015-re meg is fordul, a PC-k végleg háttérbe szorulnak. 

A teljes piac, amibe a PC-k mellett a tabletek és a telefonok is beletartoznak, idén 2,35 milliárdos darabforgalmat bonyolíthat, ami 5,9 százalékos emelkedés 2012-höz képest. Az ágazat összességében továbbra is igen biztos talpakon áll, és jövedelmező is marad, hiszen jövőre ez a szám 2,5 milliárdra nő. A mobilitás a fejlett és a fejlődő régiókban ugyanolyan fontos lett. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.