Hirdetés
. Hirdetés

A TDC eladná részesedését a HTCC-ben

|

Tőzsdei árfolyama alapján a Hungarian Telephone and Cable Corp. piaci értéke 295 millió dollár, a TDC a vállalat 64,6 százalékos tulajdonosa.

Hirdetés

A 88,2 százalékban a Nordic Telephone Company (NTC) tulajdonában lévő dán TDC eladná a seattle-i székhelyű HTCC 64,6 százalékát - értesült a Dow Jones hírügynökség. Mint arról korábban beszámoltunk, a HTCC tavaly áprilisban kapta meg a magyar és a román versenyfelügyeleti hatóságok jóváhagyását az Invitel felvásárlására, majd októberben engedélyezték, hogy az Invitel megvásárolhassa a svéd Tele2-től a Tele2 Magyarország Kft.-t. Az integrációval a HTCC csoport vállalkozásai idén januárban olvadtak az Invitelbe.

Tavaly a HTCC 103 százalékkal 385,2 millió dollárra növelte a bevételét a 2006-os 189,3 millióról, az Invitel beszámításával. Az üzemi eredményt lassította az Invitel beolvasztásának költsége, de így is 58 százalékkal 46,2 millió dollárra nőtt 29,3 millióról.

Az éves nettó veszteség, kisebbségi részesedések nélkül, 96,6 millió dollár volt, a 2006-os, 16,4 millió dolláros adózott eredmény helyett. Ezt főleg származékos és egyéb pénzügyi eszközök közel 70 millió dolláros leértékelésével és az Invitel megvásárlása miatt 43,9 millió dollárral megnőtt kamatteherrel magyarázták a cégnél.

Idén az első negyedévben a HTCC adózott eredménye 4 millió dollár volt, a tavalyi első negyedévi, 54,7 millió dollár veszteség helyett. A bevétel 168 százalékkal 131,5 millió dollárra nőtt 49,1 millióhoz képest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.