Hirdetés
. Hirdetés

A Telenor nyerte a szerb távközlési koncessziót

|

A norvég Telenor, 2002 óta a magyar Pannon 100 százalékos tulajdonosa nyerte a második szerb vezetékes távközlési koncessziót - tájékoztatott pénteken a szerb hírközlési hatóság, a RATEL.

Hirdetés

A Szerbiában 2006 óta mobilszolgáltatóként is jelen lévő Telenor 1,05 millió eurót ajánlott a koncesszióért. Azt ugyanakkor nem mondatjuk, hogy óriási versenyben győzött: a második szerb vezetékes szolgáltatói koncesszióra a Telenor mellett csak a VIP Mobile, a Mobilkom Austria szerb leánycége adott be ajánlatot.

A vezetékes koncessziót tíz évre nyerte el a Telenor.

Az állami Telekom Srbija monopol helyzetének megtörésére és a vezetékes távközlési szolgáltatás javítására a szerb kormány november végén hirdetett pályázatot egy második országos vezetékes szolgáltatói koncesszióra. A szerb kormányzat olyan távközlési szolgáltatók jelentkezését várta, amelyek legalább egymillió előfizetővel és évi több mint 200 millió euró nyereséggel rendelkeznek. A Telekom Srbija monopóliumát azért akarják megtörni, mert a céget számtalan bírálat éri: egyes vidéki területeken még mindig nincs vezetékes telefonszolgáltatás, Belgrádban pedig olykor éveket kell várni a vezetékes telefon bevezetésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.