Hirdetés
. Hirdetés

A Tesco is beszáll a VoIP üzletbe

|

Újabb szereplővel bővült a brit internetes telefon (VoIP) piac, ezúttal nem technológiai cég, hanem a szigetország legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca, a Magyarországon is 55 üzletet üzemeltető Tesco jelent meg ezen a területen.

Hirdetés

Az üzlethálózat internetes telefon csomagja - amely egy készüléket és a szükséges szoftvert tartalmazza - 19,97 fontba kerül (7300 forint), és egyelőre csak az Egyesült Királyságban kapható, 350 üzletben.

A szolgáltatás keretében a felhasználók saját telefonszámot kapnak, amely bármilyen hálózatból hívható, és természetesen ők is indíthatnak hívásokat vezetékes és mobil számokra egyaránt. A többi VoIP szolgáltatáshoz hasonlóan a hálózaton belüli hívások a Tesco ajánlatában is ingyenesek. Vezetékes hálózatba a szigetország területén és a főbb nemzetközi viszonylatokban percenként 2 penny a hívás díja. A társaság nem kér havi előfizetési díjat, csak a tényleges beszélgetések után kell csak fizetni. A megoldáshoz szélessávú web elérés szükséges, és csak akkor működik internetes telefonként, ha a számítógép be van kapcsolva, egyébként hagyományos hanghívást bonyolít.

A Tesco színrelépésével tovább élesedik a verseny a brit VoIP piacon, amelyen jelenleg a BT (British Telecom) és a France Telecom internetes üzletága, a Wanadoo a meghatározók, 80-80 ezres felhasználói létszámmal a becslések szerint. A napokban jelentette be az America Online is, hogy több millió fontot fordít fejlesztésre az Egyesült Királyságban, több száz telefonközpontban elhelyezve berendezéseit, amelyek révén szélessávú internet és telefon szolgáltatást nyújthat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.